Головне управління Міндоходів у Тернопільській області: Послуги за межами митної території України

Головне управління Міндоходів у Тернопільській області: Послуги за межами митної території України

03.10.13 16:31 0 975
Згідно із формою Реєстру виданих та отриманих податкових накладних, затвердженою наказом Міністерства фінансів України від 17.12.2012 № 1340, у графі 13 розділу І Реєстру зазначаються операції з постачання послуг за межами митної території України та послуг, місце постачання яких визначено за межами митної території України.
Статтею 186 Податкового кодексу України передбачено порядок визначення місця постачання товарів та послуг з метою розмежування на підставі п. 185.1 ст. 185 ПКУ усіх, здійснюваних платниками податку операцій з постачання товарів та послуг на операції, які розглядаються в якості об’єкта оподаткування податком на додану вартість, та операції, які не розглядаються в якості об’єкта оподаткування таким податком.
Зокрема що стосується послуг, то відповідно до ст. 186 ПКУ їх місце постачання може бути визначено:
за місцем фактичного постачання послуг;
за фактичним місцезнаходженням майна, з яким пов’язані послуги;
за місцем, в якому отримувач послуг зареєстрований суб’єктом господарювання;
за місцем реєстрації постачальника.
Таким чином у Реєстрі виданих та отриманих податкових накладних повинні відображатися операції з постачання послуг незалежно від того, розглядаються вони в якості об’єкта оподаткування чи ні. При цьому у графі 13 розділу І Реєстру має відображатися вартість послуг, які або фактично постачаються за межами митної території України або послуг, місце постачання яких згідно зі статтею 186 ПКУ визначено за межами митної території України.

Головне управління Міндоходів у Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Юні львівські каратисти ...
Наступна новина: Головного управління ...

КОМЕНТАРІ