ТОВ «Західгазінвест» видобуватиме сланцевий газ на території Волинської області?

ТОВ «Західгазінвест» видобуватиме сланцевий газ на території Волинської області?

04.10.13 08:17 0 830
Голова облдержадміністрації Борис Клімчук та його заступник Віталій Карпюк зустрілися з представниками делегації ТОВ «Західгазінвест», яка володіє дев’ятьма ліцензіями на розробку родовищ сланцевого газу в Україні. У складі делегації - генеральний директор товариства Стефано Санті, представник компанії «Ені Юкрейн Холдінгс Б.В» Бруно Манджоні та компанії «Кадоган Юкрейн Холдінгс Лімітед» Костянтин Красовський, фахівці з юридичних та дозвільних питань.

Мета їх візиту – презентація діяльності ТОВ «Західгазінвест» та обговорення можливостей розробки родовищ сланцевого газу на Волині.

Як розповів генеральний директор Стефано Санті, їх компанія отримала дозвіл на геологічне буріння та вивчення територій України. Наразі вони досліджують ділянку в Іваничівському районі. Вони просили сприяння у здійсненні низки лабораторних досліджень для вивчення екологічного стану регіону.

«Ми шукаємо можливості забезпечити енергетичну незалежність нашої держави. А прогнозні запаси сланцевого газу в Україні - на четвертому місці у світі», - підкреслив голова облдержадміністрації Борис Клімчук.

Сторони обговорили питання щодо прийняття всіх необхідних процедур та документів для втілення цього проекту. При хорошій організації та належній підготовці роботи з розвідування покладів сланцю можуть розпочатися вже влітку 2014 року. Наразі вони вже тривають в Луганській, Донецькій та Івано-Франківській областях.

Довідково: Італійська Eni SpA підписала угоду з Національною акціонерною компанією "Надра України" і британською Cadogan Petroleum Plc про купівлю 50% акцій ТОВ "Західгазінвест", яка володіє дев’ятьма ліцензіями на розробку родовищ в Україні.

В Україні в рамках програми планується реалізувати чотири розвідувальних кластера, на кожному з яких будуть застосовані технології вертикального і горизонтального буріння, гідророзриву пласта.

ТОВ "Західгазінвест" засноване НАК "Надра України", держпідприємством "Західукргеологія" та спільним українсько-канадським підприємством "Коломийська нафтогазова компанія "Дельта".

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: "Донбас" виміняв у ...

КОМЕНТАРІ