Волинська область: під час проведення командно-штабних навчань рятувальники ліквідували наслідки надзвичайної ситуації на потенційно-небезпечних об’єктах та залізниці ,

Волинська область: під час проведення командно-штабних навчань рятувальники ліквідували наслідки надзвичайної ситуації на потенційно-небезпечних об’єктах та залізниці ,

04.10.13 08:06 0 914
Згідно третього етапу навчань, 3 жовтня рятувальники відпрацювали практичні дії щодо ліквідації надзвичайної ситуації, пов’язаної з викидом хімічно-небезпечної речовини, що виникла внаслідок аварії на підприємстві. За легендою, до служби «101» надійшло повідомлення про вибух на одному з потужних підприємств міста Ковеля, внаслідок якого відбулася розгерметизація ємностей з аміаком, що призвело до виливу 3 тонн аміаку. Від отруєння парами аміаку загинуло 2 людини та постраждало 7 працівників об’єкту. Хмара аміаку поширюється в напрямку житлового сектору.

На ліквідацію наслідків аварії прибули 2 відділення чергового караулу ДПРЧ-4 та 1 відділення ДПРЧ-19 м. Ковеля у захисних костюмах Л-1 та в апаратах для захисту органів дихання, служби екстреного реагування. Ланкою газодимозахисників ДПРЧ-4 м. Ковеля в компресорному цеху знайдено двох потерпілих. Їх винесли та передали до рук медиків. Бійці 2-го відділення проклали магістральну лінію та подали на осадження парів аміаку над компресорною розпилені струмені води. Працівники ДПРЧ-19 встановили бандаж на пошкоджений ресивер для припинення витоку парів аміаку над компресорною установкою.

Після ліквідації надзвичайної ситуації умовної аварії на потенційно-небезпечному об’єкті навчання продовжились у районі приміського вокзалу вузлової залізничної станції Ковеля. Тут, за тактичним задумом, внаслідок порушення швидкісного режиму та відмови гальм зійшов з рейок вантажний вагон, виникло механічне ушкодження цистерни з дизпаливом та його загорання. Існує загроза перекидання полум’я на сусідні вагони вантажного потягу, в яких знаходяться небезпечні речовини, продукти горіння яких створюють загрозу життю та здоров’ю людей і забрудненню навколишнього середовища. Під час від’єднання вагонів отримали травми 2 працівники залізниці. Щільне задимлення поширюється у напрямку житлового сектору. У зону ураження може потрапити населення у кількості 150 осіб.

На місце аварії прибули 3 відділення чергового караулу ДПРЧ-4 м. Ковеля. Вони провели роботи з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, пошуку і порятунку постраждалих, надали першу медичну допомогу. А також розгорнули роботу штабу з ліквідації надзвичайної ситуації, провели евакуаційні заходи та роботу зі спецобробки техніки, обладнання та території, що зазнали хімічного забруднення. На навчаннях був задіяний пожежний потяг для гасіння вагонів.

В результаті оперативних та злагоджених дій підрозділів ДСНС, аварійно-рятувальні роботи були завершені в повному обсязі, а загроза викиду небезпечної хімічної речовини в навколишнє середовище ліквідована.

На наступному етапі проведення навчань від оперативного чергового Управління з питань надзвичайних ситуацій Рівненської обласної державної адміністрації надійшла інформація про виникнення надзвичайної ситуації. На енергоблоці №3 Рівненської АЕС через порушення персоналом встановлених правил експлуатації упродовж тривалого часу відбувається викид радіоактивно забруднених води та пару у навколишнє середовище. На цьому етапі навчань проведено заходи щодо локалізації надзвичайної події та першочергової допомоги постраждалим, організовано засідання Маневицької районної евакуаційної комісії, оповіщення та інформування населення, евакуаційні заходи, розгортання збірного евакуаційного пункту на території Маневицького району.

У ДСНС у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Звіт про надходження ...
Наступна новина: ФІФА не зняла санкції з ...

КОМЕНТАРІ