На Хмельниччині остерігайтесь шахрайства при працевлаштуванні

На Хмельниччині остерігайтесь шахрайства при працевлаштуванні

04.10.13 08:42 0 825
Якщо вам запропонують «скажені гроші» або пообіцяють карколомну кар’єру упродовж півроку роботи, не вимагаючи при цьому ні диплому про освіту, ні будь-якого досвіду, насторожіться. Чудес не буває.

Пропонуємо вам декілька простих порад. Головна з них — думати власною головою і не розраховувати на легкі гроші. Правило здорового глузду: оцінюйте пропозицію адекватно! Якщо ви претендуєте на вакансію секретаря на ресепшен, сисадміна або менеджера з продажу і зустрічаєте оголошення з неймовірними умовами і нечуваним заробітком… — це привід насторожитися. Швидше за все, вакансію пропонує недобросовісний працедавець.

Порада: при пошуку роботи обов’язково проаналізуйте середній рівень оплати праці! Адекватний і відповідальний працедавець запропонує вам середньоринкову компенсацію (плюс-мінус 20%). Золоті гори і шикарне майбутнє обіцяють не чисті на руку компанії.

Ні за що не платіть! У деяких фірмах претендентів наполегливо переконують: для отримання бажаної посади їм просто необхідно заплатити «енну» суму. Наприклад, за курс навчання, за підписання договору. Шахраї вигадують безліч способів виманювання грошей у претендентів.

Порада: дотримуйтеся принципу: за роботу повинні платити вам, а не ви — фірмі! Добросовісний працедавець ніколи не вимагає від претендентів грошових вкладень.

Якщо при працевлаштуванні вам пропонують сплатити яку-небудь послугу (навчання, ксерокопіювання документів, придбання витратних матеріалів, виготовлення банківської картки, на яку нібито нараховуватиметься ваша зарплата і тому подібне) — швидко тікайте з цієї компанії. Заробітку ви тут точно не отримаєте. Не вірте на слово! Один з найпоширеніших способів обману — недотримання усної домовленості між працівником і працедавцем.

Якщо вас нібито приймають на роботу, але при цьому відмовляються оформити стосунки документально — не погоджуйтеся. І не вірте «розхожому» вислову шахраїв: «на час випробувального терміну ми не укладаємо договору і не вносимо запис до трудової книжки» — як би переконливо він не звучав.

Порада: ніяких усних обіцянок — тільки договір! Ваші стосунки з організацією слід оформити документально. Вимагайте, щоб з вами уклали трудовий договір. У документах мають бути чітко прописані усі умови роботи і обов’язки сторін, у тому числі розмір і порядок нарахування зарплати та інші виплати. Усні обіцянки ні до чого не зобов’язують.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Геріатричні заклади ...

КОМЕНТАРІ