Львівські правоохоронці вилучили більше сімдесяти тон отруйних речовин

Львівські правоохоронці вилучили більше сімдесяти тон отруйних речовин

04.10.13 11:16 0 840
Працівники Управління державної служби по боротьбі з економічною злочинністю ГУМВС України у Львівській області вилучили більше сімдесяти тон отруйних речовин, у тому числі гербіцидів, протруйників, фунгіцидів та регуляторів росту рослин.

Правоохоронці викрили керівників приватного підприємства, котрі всупереч ліцензійним умовам здійснювали реалізацію засобів захисту рослин. Зі складів підприємства в одному з районів області вилучено більше шістдесяти тон гербіцидів, протруйників, фунгіцидів та регуляторів росту рослин. За фактом було розпочато кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст. 321 Кримінально кодексу України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, перевезення, зберігання з метою збуту або збут отруйних і сильнодіючих речовин). Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу або позбавленням волі на строк до трьох років.

Згідно правил та норм поводження з пестицидами та агрохімікатами вони повинні зберігатись у спеціальних умовах, аби уникнути потрапляння їх в навколишнє середовище, а також транспортуватись в спеціально обладнаному транспортному засобі з водієм, який попередньо повинен бути проінструктованим, а також під супроводом.

Нагадуємо, що попадання отруйних речовин у навколишнє середовище несе за собою тяжкі наслідки як і для природи так і для здоров’я громадян.

ВЗГ ГУ МВС України у Львівській області

За матеріалами УДСБЕЗ ГУ МВС України у Львівські області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Фракція ВО ...
Наступна новина: Псевдопрацівниця газової ...

КОМЕНТАРІ