Олег Панькевич: "Влада спочатку позбавила місцеві громади впливу на рішення щодо сланцевого газу, а тепер обіцяє їм гарантії"

Олег Панькевич: "Влада спочатку позбавила місцеві громади впливу на рішення щодо сланцевого газу, а тепер обіцяє їм гарантії"

04.10.13 09:56 0 947
Влада свідомо позбавила органи місцевого самоврядування впливу на ухвалення рішення щодо видобування нетрадиційних вуглеводнів, а тепер обіцяє, що вимагатиме екологічних, економічних, правових гарантій для громад. Про це заявив 3 жовтня 2013 року на сесії Львівської обласної ради народний депутат України від ВО "Свобода" Олег Панькевич під час обговорення питання узгодження Угоди між урядом і компанією "Шеврон" про розподіл вуглеводнів, видобутих у межах Олеської площі.

"Рівно рік тому, 2 жовтня 2013 року, Верховна Рада України внесла зміни до низки законів, якими передбачила неймовірні пільги для інвесторів. Я не знаю, чи є ще якась держава у світі, яка надає такі преференції інвесторам. Але водночас було внесено зміни до законів, які обмежили повноваження місцевого самоврядування, територіяльної громади, якими усунули Львівську та инші обласні ради від ухвалення рішення в питанні видобування сланцевого газу", – зазначив народний депутат.

За словами Олега Панькевича, зараз виконавча влада обіцяє добиватися гарантій для територіяльних громад після укладення угоди з інвестором, хоча необхідно було діяти навпаки: спочатку – закони, які передбачають гарантії, а потім – угода.

" виконавча влада пропонує проєкт рішення, який передбачає зміни до законодавства, то чому ці зміни до законодавства, які дають екологічні, юридичні, економічні гарантії, Верховна Рада не ухвалила раніше? Чому Кабінет Міністрів не запропонував ті зміни? Логічно, що спочатку має бути передбачено законом гарантії, а потім – укладення та підписання угоди з інвестором", – зазначив Олег Панькевич.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Мусульманський клірик у ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ