У Львівській області Ірина Сех звертатиметься в Генеральну прокуратуру щодо законности отримання компанією "Ені СпА" ліцензії на видобування сланцевого газу

У Львівській області Ірина Сех звертатиметься в Генеральну прокуратуру щодо законности отримання компанією "Ені СпА" ліцензії на видобування сланцевого газу

04.10.13 11:50 0 973
Торік Львівська обласна рада погодила надання спецдозволів на видобуток природного газу дочірньому підприємству "Укрзахідгеологія" Національної акціонерної компанії "Надра України", але чомусь унаслідок застосування певної схеми ліцензію на видобуток нетрадиційних вуглеводнів на Львівщині зараз має чужоземна компанія "Ені СпА" (Eni SpA). Про це заявила народний депутат України від ВО "Свобода", голова Комітету з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Ірина Сех на сесії Львівської обласної ради 3 жовтня 2013 року, адресуючи відповідне запитання міністрові енергетики та вугільної промисловості України Едуардові Ставицькому.

"Рік тому обласна рада погодила дозволи на дев'ять ділянок дочірньому підприємству "Укрзахідгеологія". Тоді йшлося про нафтогазоносні надра, зокрема видобування природного газу, газу (метану) вугільних родовищ, нафти, конденсату, бітуму нафтового. Депутати ухвалили такі рішення, переймаючись долею держави, інтересами громад. За допомогою яких корупційних схем ліцензію на ці ділянки отримала італійська компанія "Ені", яка нині має дозволи на видобуток нетрадиційного вуглеводнів? Йдеться про 3,8 тис. кв. км території Львівщини. Міністрові смішно, але не смішно жителям Львівщини. Додайте до цієї площі ще понад 6 тис кв. кілометрів території, яку хочуть віддати "Шеврону". Це величезні площі", – зазначила Ірина Сех.

Свободівка наголосила, що звертатиметься з цього приводу в Генеральну прокуратуру.

Як відомо, у лютому 2013 року ДП "Західукргеологія" стала співзасновником ТзОВ "Західгазінвест" разом із НАК "Надра України" та спільним українсько-канадським підприємством "Коломийська нафтогазова компанія "Дельта", що належить британській компанії Cadogan Petroleum Plc. А ще за кілька місяців Антимонопольний комітет України дозволив "Ені СпА" придбати 50,01% ТОВ "Західгазінвест", яке володіє ліцензіями на розробку родовищ у Львівській області загальною площею близько 3,8 тис. кв. км.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львівщина: на Самбірщині ...
Наступна новина: 15 тис. робочих місць буде ...

КОМЕНТАРІ