У Рівненській області піротехніки Держслужби з НС знешкодили 152 мм. артилерійський снаряд

У Рівненській області піротехніки Держслужби з НС знешкодили 152 мм. артилерійський снаряд

04.10.13 08:29 0 691
02 жовтня в селі Забара Корецького району в хвойній лісопосадці місцевим жителем було виявлено металевий предмет надзвичайно схожий на боєприпас. Про знахідку негайно повідомили рятувальників Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Рівненській області. А працівники міліції взяли під охорону місце де знайшли підозрілий предмет.

Фахівці групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення оглянувши небезпечну знахідку з’ясували, що це 152 мм. артилерійський снаряд часів Великої Вітчизняної війни. Рятувальники обережно завантажили боєприпас у піротехнічний автомобіль та вивезли у спеціально відведене місце де і знешкодили.

Шановні громадяни! Під час земляних робіт будьте пильними та обачними, адже вибухонебезпечні предмети можуть знаходитись всюди де проходили бойові дії: у полі та городах, у лісі та парках, у річках та ставках, будівлях та підвалах, на території колишніх полігонів, а особливо слідкуйте за дітьми, попередьте їх про небезпеку яку являє собою звичайний, на перший погляд, шматок застарілого металу. В разі виявлення підозрілого предмету схожого на боєприпас необхідно негайно сповістити найближче розташований орган виконавчої влади, наприклад: сільську (міську) раду, дільничного міліціонера, пожежно-рятувальну службу ДСНС за телефоном 101. При знаходженні вибухонебезпечного предмета категорично забороняється: брати їх до рук, наносити по ним удари, робити спроби розібрати або переносити з місця на місце, кидати їх в вогнище або розводити над ним полум’я, збирати та здавати їх як металобрухт.

Пам’ятайте що краще попередити біду, ніж ліквідувати її наслідки.

ГУ ДСНС у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Волинь: на 3 жовтня 2013 ...
Наступна новина: Міліціонери охоронятимуть ...

КОМЕНТАРІ