«Ґрінпіс» оскаржив арешт своїх активістів у Росії

«Ґрінпіс» оскаржив арешт своїх активістів у Росії

04.10.13 10:32 0 908
Представники екологічної організації «Ґрінпіс» офіційно оскаржили рішення суду взяти під досудовий арешт терміном на два місяці 30 затриманих у Росії активістів цієї організації, членів команди їхнього судна, а також фотографа і відеооператора. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

ж управління Слідчого комітету Росії в місті Мурманську оголосило обвинувачення в піратстві, скоєному організованою групою, решті 16 з затриманих після того, як учора оголосило це ж обвинувачення першим 14. У разі визнання вини за таким звинуваченням їм може загрожувати від 10 до 15 років позбавлення волі.

Обвинувачені – громадяни 18 країн, серед яких і українець, судновий кок Руслан Якушев, – відмовилися визнавати свою вину і давати свідчення.

Попередніми днями суд у Мурманську ухвалив узяти затриманих під арешт на два місяці.

Судно «Арктик Санрайз» із міжнародною групою активістів-екологів затримали російські прикордонники після того, як понад два тижні тому ґрінпісівці намагалися влаштувати акцію протесту на російській нафтовій платформі в Печорському морі на півночі європейської частини Росії проти видобування нафти на арктичному шельфі.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 3 жовтня 2013 року голова ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ