Олег Сиротюк: "Свобода" захищатиме мале та середнє підприємництво, зокрема тих, хто працює в туристичній галузі"

Олег Сиротюк: "Свобода" захищатиме мале та середнє підприємництво, зокрема тих, хто працює в туристичній галузі"

04.10.13 08:20 0 787
На початку жовтня 2013 року в Тернополі пройшли збори представників туристичних фірм Тернопільщини. Туроператори зібралися, аби обговорити ситуацію в галузі та висловити протест "реформам", які планують запровадити на туристичному ринку України. На зустрічі був присутній народний депутат України від ВО "Свобода" Олег Сиротюк.

Причиною невдоволення невеликих підприємств, які надають туристичні послуги, стали зміни, що їх планують внести до закону "Про туризм". Вони можуть суттєво і негативно вплинути на роботу туристичних агентств і багатьох туроператорів України. Це призведе до повної ліквідації багатьох суб'єктів підприємницької діяльности в туристичній галузі, спричинить масові скорочення працівників, збільшить рівень безробіття. Зокрема, зміни до закону передбачають внесення операторами непомірно великої мінімальної банківської гарантії (застави) – 500 тисяч евро. Це призведе до монополізації туристичного ринку великими турфірмами.

"Зрозуміло, що представники малого і середнього туристичного бізнесу занепокоєні ініціятивами урядових органів щодо змін до законодавства про туристичну діяльність. Ми бачимо намагання центральної влади фактично знищити невеликих туроператорів, пропонуючи встановлення мінімальної банківської гарантії для операторів у пів мільйона евро, для турагентів – 50 тисяч евро. Ми розуміємо, що запровадження таких санкцій фактично призведе до закриття багатьох суб'єктів підприємництва на цьому ринку. Постраждає і економіка України, яка втратить робочі місця, в програші залишаться і пересічні громадяни, які не зможуть отримати певних туристичних послуг, зменшиться конкуренція на ринку.

Ці дії влади є продовженням планомірної роботи на знищення малого і середнього бізнесу. Затвердження таких змін до закону не відповідає національним інтересам держави, не має підтримки в суспільстві, порушує захист інтересів людей, які мандрують за кордон і які приїжджають в Україну, тому подібні законодавчі ініціятиви навряд чи знайдуть підтримку в парламенті. Зі свого боку, депутати фракції ВО "Свобода" завжди будуть захищати мале та середнє підприємництво", – зазначив народний депутат України свободівець Олег Сиротюк.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На «Фукусімі-1» ...
Наступна новина: Ferrari Мілевського ...

КОМЕНТАРІ