Тернопільська "Студентська Свобода" започаткувала проєкт "Школа турніка"

Тернопільська "Студентська Свобода" започаткувала проєкт "Школа турніка"

04.10.13 09:03 0 898
У Тернополі з ініціятиви Тернопільської обласної молодіжної громадської організації "Студентська Свобода" стартував проєкт "Школа турніка", у рамках якого протягом року в усіх школах міста відбудуться показові виступи команди "Енергія Вулиці" – учасника шоу "Україна має талант". Учням та вчителям презентують новий вид спорту – "StreetWorkout" (вуличні тренування), проведуть лекції на тему здорового способу життя. До виступів буде запрошено громадських діячів та успішних людей, які власним прикладом можуть довести учням, що займатися спортом і дбати про своє здоров'я й фізичну форму – просто, корисно і модно.

Розпочався проєкт у Тернопільській загальноосвітній школі №16 ім.Левицького. Після побаченого й почутого в ході проєкту учні були приємно вражені й багато з них виявили бажання займатися цим видом спорту. А щоби допомогти в цьому школярам, було вирішено за сприяння директора школи та активістів Тернопільської "Студентської Свободи" створити безкоштовну секцію "Школа турніка". Заняття відбуватимуться раз у тиждень.

"Вуличні тренування – сучасний вид спорту, який допомагає молоді розвивати і вдосконалювати свої фізичні можливості, проводити час із користю для здоров'я. Приємно, що учні школи №16 позитивно оцінили виступи спортовців і також захотіли спробувати себе в цій справі. Це означає, що молоде покоління прагне вести здоровий, тверезий спосіб життя", – зазначив голова Тернопільської обласної молодіжної громадської організації "Студентська Свобода" Ростислав Мороз.

"Студентська Свобода" в Тернополі активно розвиває здорові спортивні настрої серед молоді. Власне, з цією метою ми й організували проєкт "Школа турніка". Сподіваюся, що після того, як ми проведемо такі заходи у всіх школах Тернополя, вуличні тренування стануть популярними в місті й зацікавлять юних тернопільців, а це принесе їм тільки користь", – зауважив заступник голови "Студентської Свободи" Тернопілля Ігор Костюк.

Голова Тернопільської міської організації ВО "Свобода" Роман Навроцький також наголошує на тому, що сучасну молодь треба гартувати фізично й морально, тому, за його словами, важливими у проєкті є не лише показові виступи, а й спілкування зі школярами про здоровий спосіб життя.

"На жаль, чимало хлопців і дівчат надають перевагу алкоголю, цигаркам, азартним іграм, накопичуючи в собі негатив. Ми повинні продемонструвати їм зовсім инший стиль життя, заохотити до занять спортом. Думаю, багато людей, які були присутніми на змаганнях, захопилися "вуличними тренуваннями та спробують себе в цій цікавій справі. Наша молодь має бути сильною, енергійною, творчою, а головне – патріотичною, адже саме за нею – майбутнє України", – зазначив Роман Навроцький.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
1 (голосів: 1)
Попередня новина: Буковинські міліціонери ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ