Медицина Тернопільщини – передові технології та світові стандарти

Медицина Тернопільщини – передові технології та світові стандарти

04.10.13 08:15 0 1060
У Тернопільській обласній комунальній клінічній психоневрологічній лікарні в рамках державно-приватного партнерства відтепер працює відкриття відділення магнітно–резонансної томографії, яке створене за сприянням компанії HEMO MEDIKA Group /Словаччина/.

Участь у відкритті взяв голова Тернопільської ОДА Валентин Хоптян, перший секретар Генерального консульства Словацької Республіки в м. Ужгороді Александр Шкурла, генеральний директор Гемо Медика Груп Густав Гулік, президент компанії Сітно Голд Людовіт Чернак, представники лікувально-профілактичних закладів області, головні лікарі психоневрологічних лікарень, лікарі-неврологи Тернопільської області.

Як заявив Голова Тернопільської ОДА Валентин Хоптян, завдяки спільній співпраці: органів влади, меценатів - в Україні і на Тернопільщині зокрема, реалізовуються соціальні ініціативи Президента в епіцентрі яких є реформа у медичній галузі. Очільник області переконаний, що подія є черговим прикладом медичної реформи, як одного із значущих напрямків модернізації держави. Керівник області з приємністю відзначив, що за останній місяць в рамках державно-приватного партнерства на Тернопільщині в галузі медицини відкрито вже третій сучасний заклад - діагностичну лабораторію Державної установи «Тернопільський обласний лабораторний центр Державної санітарно – епідеміологічної служби України» за сприяння уряду США, блок дистанційної променевої терапії в Тернопільському обласному клінічному онкологічному диспансері за сприяння благодійного фонду Ріната Ахметова "Розвиток України" і тепер відділення магнітно–резонансної томографії у Тернопільській обласній комунальній клінічній психоневрологічній лікарні.

Відповідно до сучасних технологій у відділенні можуть обстежувати пацієнтів з неврологічними патологіями, захворюваннями опорно-рухового апарату, деталізувати кардіологічні та онкологічні діагнози. Крім того, на томографі відкритого типу легко обстежувати пацієнтів з клаустрофобією.

Покращене зображення, точна діагностика, велике поле огляду - ці переваги МРТ апарату спрощують та полегшують роботу лікарів.

Сучасний магнітно-резонансний томограф введений в експлуатацію 5 серпня. За цей час понад 300 пацієнтів з різними патологіями отримали допомогу. Унікальність зазначеного апарату - у відсутності іонізуючого опромінення. Натомість - застосовують безпечний метод ядерно-магнітного резонансу.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Клеверлі сподобалося в ...
Наступна новина: ТОВ «Західгазінвест» ...

КОМЕНТАРІ