Луцькі студенти грали у брейн-ринг

Луцькі студенти грали у брейн-ринг

04.10.13 12:02 0 920
З нагоди відзначення Міжнародного дня туризму та у рамках промоційної кампанії духовно-патріотичного спрямування «Я - Лучанин», відбувся турнір з гри «Брейн-ринг» на тему «Луцьк. Приємне відкриття! Історія та сучасність» серед студентів вищих навчальних закладів міста Луцька. Гравці змагалися за Кубок міського голови.

Участь у інтелектуальних змаганнях взяли команди Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, Луцького національного технічного університету, Волинського інституту економіки та менеджменту, Волинського інституту МАУП імені В. Липинського, Луцького інституту розвитку людини Університету «Україна», Волинського технікуму Національного університету харчових технологій, Волинського державного училища культури і мистецтв імені І.Ф. Стравінського, Луцького педагогічного коледжу, Луцького базового медичного коледжу, Коледжу технологій, бізнесу та права Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки.

Поспостерігати за змаганнями учасників «Брейн-рингу» завітали міський голова Микола Романюк та його заступник Тарас Яковлев.

Звертаючись до присутніх, Микола Романюк зауважив, що серед студентів є ті люди, які уже пишуть історію міста Луцька. «Нині ви навчаєтеся у вищих навчальних закладах. Потому, ті хто залишиться у Луцьку, будуть працювати над подальшим розвитком нашого міста», – наголосив міський голова.

Микола Романюк зазначив, що формат сьогоднішнього заходу спрямований на вивчення історії, пізнання міста Луцька. «Я думаю, що всім буде дуже цікаво. Були підготовлені цікаві питання, на які відповідатимуть учасники. Якщо вам сподобаються ці змагання, то ми, напевно, зробимо їх традиційними», – зауважив він. За його словами, спочатку змагання з «Брейн-рингу» планували провести в іншому форматі на території Луцького замку. Однак, на жаль, сказав міський голова, погода внесла свої корективи.

На переконання Миколи Романюка, молоді люди повинні більше знати й розповідати про наше місто своїм друзям. Таким чином, ми популяризуватимемо Луцьк. «Ми проводимо серйозну роботу щодо популяризації нашого міста. У нас є промоційний логотип, функціонує туристичний сайт, Центр туристичної інформації та послуг. Ми беремо участь у міжнародних заходах, виставках. Також є ряд інших проектів. Ми спільно повинні робити все, аби Луцьк ставав відомішим та сюди їхало більше гостей з інших міст, областей України та з-за кордону», – додав він.

Міський голова побажав усім гарної гри та перемоги найдостойнішій команді.

Потому Микола Романюк представив присутнім головний приз турніру – Кубок міського голови.

Представники вузів презентували свої заклади на сцені за допомогою номерів художньої самодіяльності.

Змагання проходили у кілька кіл. Зрештою, найкращі знання з історії та сучасності нашого міста продемонструвала команда Луцького інституту розвитку людини Університету «Україна», яка й отримала з рук заступника міського голови Тараса Яковлева Кубок міського голови.

Усі ж учасники змагань отримали у подарунок новинки краєзнавчої літератури про Луцьк та Волинь, а це – «Пройдімося древнім Луцьком» Вальдемара Пясецького, «Великий князь Дмитрій-Любарт і його сучасники» Петра Троневича й «Спогади з Полісся, Волині і Литви» Юзефа Крашевського.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 15 тис. робочих місць буде ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ