Вулиці Львова заполоняє “Золотий Лев “

Вулиці Львова заполоняє “Золотий Лев “

04.10.13 12:08 0 1035
З 3 до 6 жовтня 2013 року у м. Львові проходитиме Міжнародний театральний фестиваль “Золотий Лев на вулиці 2013″. Участь у фестивалі візьмуть театральні колективи з Польщі, Чехії, Португалії, Литви, Росії, Білорусії, України. Про це поінформували у департаменті з питань культури, національностей та релігій облдержадміністрації.

Серед учасників фестивалю буде вистава вуличного театру “Biuro Podr??y” (Республіка Польща), який відомий майже в 50 країнах світу. Цей театр представить виставу “Carmen Funebre”, яка заворожує видовищним дійством.

“Teatr Novogo Fronta” (Чехія) представлятиме прем’єру вистави “Causa Fatalis”. Два роки тому цей театр отримав гран-прі на Единбурзькому театральному фестивалі FRINGE.

Українські театри з м.Євпаторії представлять культурно-розважальний проект “Gefest show” (Театру вогню “Gefest”) та різні види перформенсів (Театр “Вольфрам”).

Господар фестивалю ? театр “Воскресіння” репрезентує вуличну виставу “Бал Генія”, в якій закладено ідею творчості Івана Пінзеля ? видатного галицького скульптора. Актори театру “Воскресіння” акцентують увагу глядачів на майстерності скульптора та візуальному оформленні.

Клоун Енано з Португалії, який вже був учасником фестивалю у 2007 році, буде розважати дітей 4, 5, 6 жовтня на площі Ринок. Крім того глядачі можуть скористатися ігровими атракціонами як для батьків так і для дітей від клоунів Краківського театру “Вагабунда”.

На даний момент фестиваль “Золотий Лев на вулиці” ? єдиний фестиваль, який концентрує в собі всі театральні тенденції сучасного мистецького прогресу. Фестиваль набрав у Міжнародному театральному середовищі вагомий, формує позитивний міжнародний мистецький імідж Львова і тим самим сприяє розвитку культурних та туристичних зв’язків України.

Фестиваль “Золотий Лев на вулиці-2013″ відбудеться за підтримки Міністерства культури України, Львівської обласної державної адміністрації, департаменту з питань культури, національностей та релігій облдержадміністрації, Львівської обласної ради, Львівської міської ради.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ