Тернопільські міліціонери викрили злодіїв, які менше ніж за місяць скоїли 15 крадіжок двоколісників

Тернопільські міліціонери викрили злодіїв, які менше ніж за місяць скоїли 15 крадіжок двоколісників

04.10.13 12:29 0 843
Рівненчанина, який разом із товаришем промишляв крадіжками велосипедів на Тернопільщині, міліціонери затримали під час спроби збути крадене. Його знайомого ще розшукують.

Двоє жителів сусідньої області приїхали в Тернопіль у пошуках батька одного з них. Родича чоловіки не знайшли, проте й додому повертатися не поспішали. Натомість розгорнули бурхливу кримінальну діяльність. Злодії зі стажем, обоє уже по декілька разів побували на лаві підсудних, менше ніж за місяць вкрали в Тернополі та на його околицях п’ятнадцять велосипедів.

На справу чоловіки виходили вночі. Двоколісники цупили здебільшого з під’їздів, необладнаних домофонними системами. Поки власники спали, зловмисники легко розрізали троси (єдиний засіб захисту, яким господарі обладнали свою власність) плоскогубцями чи кусачками, які один із гастролерів завбачливо приходив із Рівного. Далі здобич ховали у найближчій посадці.

На ранок злодії поверталися до сховку, а звідти прямували на ринок, аби як найшвидше збути крадене. Цінили свій товар не дорого – триста-чотириста гривень, тож крадені велосипеди довірливі тернополяни розбирали, наче гарячі пиріжки. Левову частку виручених грошей крадії одразу витрачали на оплату кімнати в готелі.

Як розповіла слідчий слідчого відділу Тернопільського міськвідділу внутрішніх справ Ніна Климович, на даний час один із зловмисників затриманий, особа іншого відома, міліціонери працюють над встановленням його місця перебування. Дії зловмисників правоохоронці кваліфікують частиною 2 статті 185 Кримінального кодексу України – крадіжка вчинена повторна або за попередньою змовою групою осіб.

До слова, більшість із вкрадених двоколісників вже вдалося відшукати. Міліціонери обіцяють повернути їх власникам одразу після завершення слідчих дій.

Сектор зв’язків з громадськістю

УМВС України в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Сочі дискримінують ...
Наступна новина: Ротань: "Погодні умови ...

КОМЕНТАРІ