Результати операції

Результати операції "Мак-2013" - понад 3 тисячі кримінальних проваджень

04.10.13 13:15 0 880
У ході операції працівниками органів внутрішніх справ складено 779 протоколів про адміністративні правопорушення та притягнуто до кримінальної відповідальності 2674 особи. Про це заявив начальник Управління боротьби з незаконним обігом наркотиків МВС України Олег Школьний під час брифінгу.

За фактами виявлених порушень вимог законодавства щодо культивування нарковмісних рослин органами внутрішніх справ зареєстровано 3265 кримінальних проваджень за ознаками складу злочину передбаченого ст. 310 «Посів або вирощування снотворного маку чи конопель» КК України.

Як розказав Олег Школьний, працівниками УБНОН Харківської області під час операції було викрито факт незаконного посіву рослин конопель на полі площею 72 га одного з місцевих ТОВ з порушеннями ліцензійних умов. Стосовно керівника підприємства зареєстровано кримінальне провадження за ст. 320 КК України, досудове розслідування в якому закінчено та провадження направлено з обвинувальним висновком до суду для розгляду по суті.

Він також розповів, що працівниками ВБНОН УМВС України на Південній залізниці, в рамках операції «Мак», вздовж траси «Харків-Сімферополь», на полі площею 95 га, було виявлено між рослинами соняшника незаконний посів конопель. Їх загальна кількість сягнула майже 7 тис. штук. Даний факт зареєстровано до ЄРДР за ст. 310 КК України. Проводиться досудове розслідування.

«Правоохоронцями за час операції складено майже 780 протоколів про адміністративні правопорушення. Загальна сума накладених адміністративних стягнень становить понад 138 тисяч гривень», - констатував керівник УБНОН.

УЗГ МВС України

Більше про це та інше дивіться о 23.25 у відомчій телепрограмі МВС «Crime news» на «5 каналі»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Херсонщині затримано ...
Наступна новина: Григорчук: "Я досі не вірю, ...

КОМЕНТАРІ