У ЄС висловили занепокоєння тиском на опозицію в Азербайджані

У ЄС висловили занепокоєння тиском на опозицію в Азербайджані

04.10.13 14:26 0 956
Чільні представники Європейського союзу висловили занепокоєння невпинним, за їхніми словами, тиском на активістів опозиції, громадянське суспільство і засоби інформації в Азербайджані перед президентськими виборами наступного тижня. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Серед таких дій азербайджанської влади – залякування, арешти за сумнівними звинуваченнями, затримання й засудження без належного дотримання міжнародних стандартів і прав звинувачених, мовиться у спільній заяві верховного представника ЄС із закордонних справ Катрін Аштон і єврокомісара з розширення ЄС Штефана Фюле.

Євросоюз, заявили вони, очікує, що влада Азербайджану забезпечить швидке, прозоре і справедливе розслідування згаданих справ, щоб створити «сприятливе середовище» для вільних і чесних президентських виборів 9 жовтня.

Позавчора представник Організації з безпеки і співпраці в Європі у справах свободи преси Дуня Міятович теж заявляла, що становище в Азербайджані з огляду на свободу слова і засобів інформації «дуже турбує».
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Усім 30 активістам ...
Наступна новина: Суд у Франції лишив під ...

КОМЕНТАРІ