ДПІ у м. Чернівцях: Альфа і омега міської казни

ДПІ у м. Чернівцях: Альфа і омега міської казни

04.10.13 13:29 0 1111
З початку року до місцевого бюджету обласного центру чернівецькі платники перерахували 405,0 млн. грн. податків і зборів, що на 70,1 млн. грн. перевищує надходження минулого року. Близько 66% податкових надходжень скарбниці міста займає податок на доходи фізичних осіб. Впродовж дев'яти місяців до бюджету надійшло 266,5 млн. грн. податку, що на 32,1 млн. грн. більше минулорічного показника.

Завданням номер один для забезпечення позитивної динаміки надходжень є легалізація виплати заробітної плати, цивілізоване оформлення трудових відносин між працедавцями та найманими працівниками, адже від рівня заробітної плати найманих працівників прямо пропорційно залежить надходження податку на доходи фізичних осіб, який є основним джерелом наповнення місцевого бюджету.

Державна податкова інспекція у м. Чернівцях звертається до керівників і власників підприємств, а також підприємців - фізичних осіб та попереджає, що їм варто мати на увазі: органи Міндоходів, у випадку одержання інформації про ухилення від оподатковування виплаченої найманим працівникам (у тому числі без документального оформлення) заробітної плати, про неукладання трудових договорів мають право на проведення позапланової документальної виїзної перевірки діяльності такого роботодавця - платника податків, на підставі пп.78.1.13 п.78.1 статті 78 Податкового кодексу України.

Нагадуємо, що мінімальна заробітна плата, а це законодавчо встановлений розмір заробітної плати за просту, некваліфіковану працю, нижче якого не може провадитися оплата за виконану працівником місячну, а також погодинну норму праці (обсяг робіт) - є державною соціальною гарантією, обов'язковою на всій території України для підприємств усіх форм власності і господарювання та фізичних осіб, які використовують працю найманих працівників.

Якщо вам стали відомі факти виплати заробітної плати нижче від встановленого законодавством рівня звертайтеся до податкової інспекції. Чекаємо письмових звернень за адресою: м. Чернівці, вул. Червоноармійська, 200-А.



Інформаційно - комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: Будівництво та продаж ...
Наступна новина: На Чернігівщині ...

КОМЕНТАРІ