Чернівці: На території ЧНУ закладено четвертий у світі Біблійний сад

Чернівці: На території ЧНУ закладено четвертий у світі Біблійний сад

05.10.13 08:10 0 1912
4 жовтня, відбулася церемонія закладення Біблійного саду на території Чернівецького національного університету. Перші шість саджанців атласького кедру, привезених з Ізраїлю, посадили Посол Держави Ізраїль в Україні Реувен Дін Ель, перший заступник голови Чернівецької обласної державної адміністрації Георгій Галиць, секретар Чернівецької міської ради Віталій Михайлішин, президент Національного єврейського фонду Ефі Штенцлер, ректор ЧНУ Степан Мельничук та професор Степан Костишин.

«Не одне покоління чернівчан та гостей міста відпочиватиме тут у тіні неймовірно гарних екзотичних дерев, насолоджуватиметься запахами більше сотні рослин, згаданих у Святому письмі, аналізуватиме пройдений життєвий шлях і будуватиме плани на майбутнє, – зазначив Віталій Михайлішин. – Саме так робив великий український мудрець і філософ Григорій Сковорода, чиєму авторству належить «Сад божественних пісень». Образ саду також оспівували Ліна Костенко, Василь Стус та інші легендарні українці.

На жаль, впродовж ХХ століття наша нація була втягнута у безперервну зміну суспільних катаклізмів, тож українці звикли ставитись до саду суто практично – як до місця, де ростуть дерева, котрі мають приносити врожаї. Саме це місце має розширити уяву українців щодо естетичного значення декоративних садів та відновити традицію садово-паркового мистецтва.

на місці, де нещодавно були бетонні конструкції і старі сухі дерева, ми висадили атлаські кедри, які є символом могутності і величі. Це одна з рослин, які згідно з книгою Буття, Господь сотворив на три дні раніше, ніж оселив на Землі людину. Із задоволенням відзначаю, що чернівецький сад матиме усі шанси стати земним уособленням саду духовного – взірцем співіснування людини і природи».

На території Чернівецького національного університету буде посаджений сад, спеціально складений з рослин і дерев, які виростали в стародавньому Ізраїлі та згадуються у Біблії.

Ініціаторами створення Біблійного саду стали автори книги «Рослини Святого письма» – четверо чернівецьких науковців: професор Степан Костишин, професор кафедри загальної та експериментальної екології ЧНУ Світлана Руденко, кандидат філологічних наук Оксана Івасюк та викладач філософсько-теологічного факультету ЧНУ Микола Щербань.

Сектор інформації та зв’язків з громадськістю

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді

Дивіться також: Садовый портал Сайт "Садовый портал" - каталог сортов фруктовых деревьев, винограда, ягодных кустарников.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: Гран Прі Кореї. Друга ...

КОМЕНТАРІ