Луцький міський голова Микола Романюк привітав учасників Міжнародної науково-практичної конференції, яка розпочала роботу у Східноєвропейському національному університеті імені Лесі Українки

Луцький міський голова Микола Романюк привітав учасників Міжнародної науково-практичної конференції, яка розпочала роботу у Східноєвропейському національному університеті імені Лесі Українки

05.10.13 10:52 0 962
У Східноєвропейському національному університеті імені Лесі Українки під головуванням першого заступника міністра освіти та науки України Євгена Суліми відбулося відкриття Міжнародної науково-практичної конференції «Науковий парк та інноваційна інфраструктура університету як основа розвитку освіти та науки». Захід організовано за підтримки Міністерства освіти і науки України, Волинської обласної державної адміністрації, Луцької міської ради, Волинського науково-інформаційного центру.

У відкритті конференції взяли участь голова Волинської обласної державної адміністрації Борис Клімчук, Луцький міський голова Микола Романюк, народний депутат України Юрій Савчук, ректор Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки Ігор Коцан, директор факультету менеджменту та економіки підприємництва Університету міста Павіа (Італія) П’єро Мелла, ректори провідних вузів держави.

Євген Суліма передав вітання учасникам наукового зібрання від міністра освіти та науки України Дмитра Табачника, подякував господарям, керівникам і науковцям Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки за належну підготовку конференції і акцентував на тому, що саме спільними зусиллями держави, науки, бізнесу, закордонного досвіду можна досягти успіхів і побажав усім творчих наукових, освітянських успіхів.

Борис Клімчук розповів про економічні і соціальні проекти, які реалізуються на Волині, зокрема, в рамках програми Польща-Україна-Білорусь. Зупинився на шляху інтеграції до Європи і підтримку його Президентом України. Закликав присутніх «запропонувати Президенту своє плече». Зупинився на співпраці бізнесу з провідними волинськими вузами. «Адже світ належить молодим», – сказав він. Борис Клімчук подякував Міністерству освіти і науки України за довіру, за можливість проведення Міжнародної науково-практичної конференції у СНУ і побажав плідної роботи, гарних вражень від Волині та Луцька.

Микола Романюк у своєму виступі акцентував, що міська влада розуміє важливість науки у розвитку держави, тому й сприяє покращенню матеріальної бази вузів. Він повідомив, що місто виділило 8 гектарів землі для побудови студентського містечка. «Ми зробимо усе можливе, щоб воно було», – сказав міський голова. Учасників конференції також привітали Юрій Савчук та П’єро Мелла.

Перше пленарне засідання розпочалося доповіддю Ігоря Коцана «Інфраструктура Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки. Як можуть університети заробляти гроші».

Програмою заходу передбачено проведення пленарного засідання за участю керівників МОН України, ректорів вітчизняних ВНЗ (понад 60 делегацій) і країн Європейського Союзу, представників органів державної та місцевої влад, бізнес-структур та очільників підприємств різних галузей економіки. Також заплановано обговорення наукових проблем і практичних питань з інноваційної інфраструктури університетів, трансферу технологій і форм комерціалізації роботи вищих навчальних закладів за такими напрямами: державна політика у сфері розвитку інноваційної інфраструктури; державно-правове регулювання функціонування вітчизняних наукових парків; Інституційне та фінансово-економічне забезпечення діяльності наукових парків; комерційний трансфер технологій і технологічне підприємництво в Україні; державно-правове партнерство в системі механізмів інвестиційної діяльності; університетські центри трансферу технологій: український і зарубіжний досвід; транскордонне співробітництво Волині: інноваційний аспект; міжнародні програми і гранти як джерела фінансування освітньої інноваційної діяльності.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі для ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ