Представники ветеранської організації при УМВС України у Волинській області та вихованці правознавчого ліцею відвідали ветеранів

Представники ветеранської організації при УМВС України у Волинській області та вихованці правознавчого ліцею відвідали ветеранів

05.10.13 08:24 0 851
Першого жовтня в усьому світі відзначається Міжнародний день людей похилого віку, проголошений Генеральною Асамблеєю ООН, а в Україні – це День ветерана.

Рада ветеранів при УМВС України у Волинській області спільно з вихованцями правознавчого ліцею привітали з цим святом ветеранів органів внутрішніх справ, учасників Великої Вітчизняної війни.

Переймаючись проблемами старшого покоління – ветеранської еліти, - Рада ветеранів надала соціальну допомогу ветеранам. Ліцеїсти отримали можливість особисто познайомитися із справжніми фронтовиками, з перших вуст почути захоплюючі розповіді про їхні подвиги, торкнутися обпалених війною бойових нагород і – відчути вагу життя, у якому подвиг став звичною справою. Вихованці ліцею порадували господарів чудовим концертом: лірична пісня, виконана Марією Штунь, полонила душу всіх присутніх, а гумореска Павла Сохацького підняла настрій.

«Мені було 18 років. Війну розпочав під Харковом. Був командиром танка. Із 43 по серпень 44-го визволив сім областей України. Потім, значить, Молдавія, Румунія, Болгарія, Угорщина, Югославія. Закінчив війну в Австрії, недалеко від Відня. Знаєте, танкістам тяжко прийшлось … Був поранений багато разів. Нагороджували, якщо себе не хвалити, є орден Червоної Зірки. Це моя перша нагорода. У Загальному, під Харковом за перший місяць боїв зі своїм екіпажем знищив 16 вогневих точок. Два танка підпалив я. Механіку-водію було 32 роки. Ми його «татом» звали. Він вважався дорослим, нам то було всього по 19 років. Ось така доля тяжка була… Але зате – перемога!». Таку розповідь ліцеїсти почули від Кузьміна Бориса Васильовича, полковника внутрішньої служби, якому незабаром виповниться 90 років.

Вдячні слова за привітання, подарунки і спілкування діти почули також і від полковників міліції у відставці Буряка Олександра Пилиповича та Голубовського Романа Митрофановича, у яких теж побували в гостях.

Серця присутніх на зустрічі сповнилися вдячністю за подвиг ветеранів заради прийдешніх поколінь, заради миру на всій Землі.

Ірина Зейко,

Секретар Ради ветеранів

при УМВС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ