У Волинській області сучасні університети мають стати рушійною силою соціально-економічного розвитку держави у світі інновацій та потужного розвитку технологій

У Волинській області сучасні університети мають стати рушійною силою соціально-економічного розвитку держави у світі інновацій та потужного розвитку технологій

05.10.13 09:27 0 893
Понад 60 наукових делегацій із українських та зарубіжних ВНЗ зібралися в Східноєвропейському Національному університеті ім. Лесі Українки для обговорення стратегій розвитку та обміну досвідом втілення новітніх технологій у науці та практиці. Упродовж двох днів на базі провідного волинського вишу триватиме міжнародна науково-практична конференція «Науковий парк та інноваційна інфраструктура університету як основа розвитку освіти та науки».

Основною метою наукового зібрання є консолідація зусиль науковців, органів влади, бізнесу та державних установ для створення нової інфраструктури сучасного університету, яка б відповідала вимогами сучасного суспільства. Також представники наукових кіл обговорять можливості комерціалізації розробок, просування їх на світові ринки.

Учасників та гостей науково-практичної конференції привітав перший заступник Міністра освіти і науки України Євген Суліма. Він наголосив, що «створення єдиної потужної вітчизняної освітньо-наукової інфраструктури є вкрай важливим для розвитку економіки України, адже саме інноваційні розробки вчених, їх практичне втілення є її потужними рушіями».

Євген Суліма зачитав учасникам наукового зібрання вітання від Міністра освіти і науки України Дмитра Табачника та привітав усіх із наступаючим Днем працівника освіти.

«Нині світова тенденція така, що кожен вуз, не лише наукові інститути і класичні університети мають шанс стати стартовими майданчиками для інноваційного розвитку територій», - зауважив у своєму вітальному виступі голова Волинської облдержадміністрації Борис Клімчук.

«У теперішньому індустріальному динамічному суспільстві вища школа шукає шляхи, аби стати локомотивом соціально-економічного розвитку держави і це правильні наміри, які велика кількість університетів вже реалізує», - наголосив Борис Клімчук.

4 та 5 жовтня українські та зарубіжні науковці обговорять низку різноманітних наукових питань, вестимуться дискусії щодо перспектив транскордонного співробітництва Волині, роботи із міжнародними організаціями, залучення грантів для розвитку інноваційної діяльності навчальних закладів.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Рівненщина: на Кореччині ...
Наступна новина: Чернівці: Віталій ...

КОМЕНТАРІ