У Волинській області від оперативного та вмілого управлінського рішення залежить порятунок людей

У Волинській області від оперативного та вмілого управлінського рішення залежить порятунок людей

05.10.13 09:50 0 950
З 1 по 3 жовтня на Волині тривали командно-штабні навчання щодо готовності органів управління та сил цивільного захисту територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту до дій у разі загрози виникнення надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру.

відбулось підбиття підсумків таких навчань. Участь в обговоренні цієї тематики взяли перший заступник голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій Сергій Данилюк; заступник директора Департаменту організації заходів цивільного захисту ДСНС України, полковник служби цивільного захисту Сергій Осипенко, голова Волинського облдержадміністрації Борис Клімчук, його заступник Віталій Карпюк, перший заступник голови облради Юрій Лобач, начальники профільних управлінь ОДА, керівництво райдержадміністрацій та міст обласного значення.

Про результати навчань на Волині поінформував керівник робочої групи ДСНС, заступник директора Департаменту організації заходів цивільного захисту ДСНС України. Зокрема, розповів, що вони відбувалися у чотири етапи: відпрацювання заходів, пов’язаних зі складними погодними умовами, щодо умовних пожеж на газовому родовищі у селі Марковичі Локачинського району та на шахті №9 «Нововолинська», вибуху на одному з потужних підприємств Ковеля та аварії у районі вузлової станції Ковеля. До спеціалізованих навчань були задіяні 15 органів управлінь цивільного захисту, 800 людей та понад 90 одиниць техніки.

Головним недоліком Сергій Осипенко у проведенні командно-штабних навчань у Волинській області назвав недостатню ефективність роботи системи автоматизованого оповіщення. Водночас, відзначив високий відсоток участі в них керівного складу.

У свою чергу, перший заступник голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій Сергій Данилюк зазначив: «Командно-штабні навчання відбулись відповідно до затвердженого Плану Кабінету Міністрів України. Волинь є четвертою областю, де провели такі навчання. Основою метою яких було визначення рівня готовності органів цивільного захисту, вдосконалення вмінь та навичок управлінців, вивчення проблемних питань».

Озвучені недоліки зобов’язано усунути та належно відслідковувати роботу небезпечно-аварійних об’єктів, спеціалізованої техніки та диспетчерських служб, дотримуватися чіткої роботи під час опалювального сезону. Крім того, має бути доопрацьований план області із цивільного захисту.

Борис Клімчук подякував Сергію Данилюку та Сергію Осипенку за зауваження та фахову допомогу, серйозну підготовку до командно-штабних навчань.

За їх результатами прийнято протокольне рішення, текст якого зачитав заступник голови облдержадміністрації Віталій Карпюк,

Борис Клімчук зобов’язав профільних керівників до 20 листопада ц.р. провести заліки кваліфікаційних умінь і знань відповідальних осіб райдержадміністрацій щодо поставлених завдань та їх вирішення, а про результати доповісти йому особисто.

«Президент та Уряд значну увагу приділяє координації дій людей, які мають турбуватися про цивільний захист населення. А від оперативного та вмілого управлінського рішення залежить порятунок людей. Тому мудрий управлінець не повинен помилятися. А для цього – вчитися на своїх і чужих помилках. Система влади побудована так: за прийняті рішення - несеш відповідальність», - резюмував голова облдержадміністрації.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ