У Волинській області підбито підсумки командно-штабного навчання (фото, відео)

У Волинській області підбито підсумки командно-штабного навчання (фото, відео)

05.10.13 08:01 0 973
4 жовтня в приміщенні Волинської обласної державної адміністрації за участю першого заступника Голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій Сергія Данилюка та голови Волинської облдержадміністрації Бориса Клімчука відбулась розширена міжвідомча нарада з підбиття підсумків проведення в період з 1 по 3 жовтня командно-штабного навчання органів управління та підрозділів територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Волинської області.

Робоча група ДСНС України перевіряла готовність органів управління та сил цивільного захисту Волинської області до дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій природного та техногенного характеру.

Учасники навчань відпрацьовували роботу штабів з ліквідації надзвичайних ситуацій, обласної, міської та районних комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Під час навчань були практично відпрацьовані дії органів управління, аварійно-рятувальних, комунальних, спеціалізованих служб цивільного захисту області та пожежно-рятувальних підрозділів управління ДСНС в області при ліквідації наслідків вибуху та пожежі в будівлі котельні, гасінні газового фонтану на території Локачинського газового родовища, евакуації населення у разі загрози радіоактивного забруднення на території Маневицького району, ліквідації надзвичайної ситуації на залізничному транспорті та хімічно – небезпечному об'єкті м. Ковель, евакуації шахтарів та ліквідації пожежі на території шахти №9 м. Нововолинськ.

У своєму виступі перший заступник Голови ДСНС України Сергій Леонідович Данилюк зазначив, що керівниками та учасниками навчань об’єм роботи проведено достатній. Він закликав органи влади та служби цивільного захисту області мобілізувати всі зусилля для усунення навіть найменших недоліків, виявлених під час навчань, адже у випадку справжньої надзвичайної ситуації від прийнятих рішень та вжитих заходів буде залежати життя людей. Зважаючи на наближення холодної пори року, він наголосив також на необхідності ефективної організації роботи з підготовки всіх аварійно-рятувальних служб до напруженого зимового періоду для запобігання можливих кризових ситуацій з огляду на досвід минулого року.

Керівник навчань - заступник директора Департаменту організації заходів цивільного захисту ДСНС України полковник служби цивільного захисту Сергій Осипенко у своїй доповіді зупинився на детальному аналізі кожного з етапів навчання, відзначив з кращого боку роботу обласної комісії ТЕБ та НС, Локачинської районної та Луцької міської ланок цивільного захисту територіальної підсистеми. Він наголосив на важливості чіткої співпраці та взаємоінформування всіх служб цивільного захисту між собою, що суттєво впливатиме на ефективність дій при загрозі чи ліквідації наслідків можливих надзвичайних ситуацій. «За результатами проведення командно-штабного навчання буде підготовлено акт та подано на затвердження Голові Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Про результати навчання буде поінформовано Кабінет Міністрів України,» - зазначив керівник навчань.

Голова облдержадміністрації Борис Клімчук подякував робочій групі ДСНС за високопрофесійний підхід до організації та проведення навчань, надання методичної допомоги щодо вирішення проблемних питань забезпечення цивільного захисту регіону і за об’єктивну оцінку готовності органів управління та служб області протидіяти надзвичайним ситуаціям. Голова цивільного захисту Волині запевнив, що керівники обласної та місцевої влади і надалі докладатимуть максимум зусиль для належного рівня готовності територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту щодо дій за призначенням для захисту життя, здоров’я громадян і територій від надзвичайних ситуацій.

Управління ДСНС у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Комплексна програма ...
Наступна новина: Івано-Франківська ДПІ ...

КОМЕНТАРІ