Закарпатська область: у гості до місцевих вогнеборців завітали угорські колеги

Закарпатська область: у гості до місцевих вогнеборців завітали угорські колеги

05.10.13 11:49 0 815
4 жовтня, в Ужгороді відбулась робоча зустріч керівництва Управління ДСНС України у Закарпатській області та Добровільної рятувальної служби по боротьбі зі стихійними явищами Угорщини (м. Будапешт). В ході даного візиту сторони обговорили питання взаємодії двох країн у разі виникнення надзвичайних ситуацій природного та техногенного характеру.

Під час зустрічі очільник закарпатських рятувальників Мирослав Щербей та голова угорської делегації генерал Гейза Колчар обмінялись досвідом роботи країн у питаннях попередження та ліквідації наслідків різного роду надзвичайних ситуацій.

Не оминули увагою присутні й питання створення місцевих пожежних команд на Закарпатті. Зараз в області діє тільки 18 місцевих пожежних команд (МПК), але в подальшому, з ініціативи Голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій Михайла Болотських та за підтримки органів місцевої влади, планується відкрити ще ряд таких команд.

«Створення МПК є позитивним зрушенням, адже відчутну допомогу під час гасіння пожеж у сільській місцевості професійним рятувальникам надають саме вони, місцеві пожежні команди. Як свідчить невтішна статистика, більша половина пожеж на Закарпатті виникає саме на селі. Особливу потребу в місцевих пожежних формуваннях відчувають віддалені гірські регіони, бо для того, щоб наші автомобілі добрались туди від найближчого пожежного підрозділу, який зазвичай знаходиться у районному центрі, потрібно чимало часу. А коли горить, приміром, дерев’яна оселя, то відлік іде на секунди. За таких умов надзвичайно важливим є створення місцевих пожежних команд. Дуже приємно, що це питання знайшло своє відображення на законодавчому рівні, і вже зараз триває робота в цьому напрямку», – наголосив під час зустрічі Мирослав Щербей.

У ДСНС України у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Керівництво міліції ...
Наступна новина: Чернівці: “Весільний парад” ...

КОМЕНТАРІ