Василь Ядуха: Відродження садівництва є складовою ефективного розвитку аграрного сектора краю

Василь Ядуха: Відродження садівництва є складовою ефективного розвитку аграрного сектора краю

05.10.13 09:25 0 1167
На цьому голова облдержадміністрації наголосив у ході візиту на Кам’янеччину, де він, зокрема, оглянув сади ПП «Гринчуцьке». Підприємство працює за новітніми технологіями у розвитку садівництва та займає передові місця по вирощуванню яблук не лише в районі, а й на Хмельниччині. «Не можна зациклюватися тільки на вирощуванні зернових чи ріпаку, стоїть завдання перед керівниками районів відроджувати посадку молодих інтенсивних садів. Відродження садівництва є складовою ефективного розвитку аграрного сектора краю», - сказав Василь Ядуха.

За словами очільника краю, за останні три роки в області висаджено близько півтисячі гектарів молодих садів, розроблено програму відродження садівництва. «Ми повинні підходити до розвитку сільського господарства кожної території окремо, адже кожен район має свої властивості. Ми пам’ятаємо садівничі райони Кам’янець-Подільский, Новоушицький, Віньковецький. Змінюється специфіка, застосовуються інші підходи, але в цілому тенденція зберігається. І цим районам потрібно більше уваги приділити садівництву».

Директор підприємства Ніна Дубицька показала Василю Ядусі сучасне овочесховище, в якому зберігаються яблука та розказала про технологію зберігання, також оглянули територію у 50 гектарів, де вирощуються яблука та молоді сади.

«Ми бачимо результат роботи підприємства та економічну ефективність. Такі сади непоодинокі. Серйозно розвивається ВАТ «Городоцьке», «Аграрна компанія 2004» садить молоді сади. Відроджують садівництво як великі компанії, так і дрібні фермерські господарства, а це зайнятість наших громадян, додатковий заробіток для людей і нарахування до бюджету. Тому ця галузь має право на розвиток в області», - резюмував голова адміністрації.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Рівненщина: на Кореччині ...

КОМЕНТАРІ