В Івано-Франківську пройшли обласні змагання ланок газодимозахисної служби

В Івано-Франківську пройшли обласні змагання ланок газодимозахисної служби

05.10.13 08:33 0 959
4 жовтня на базі спортивного комплексу імені Героїв–пожежних Управління ДСНС в області відбулися щорічні обласні змагання ланок газодимозахисної служби, в яких взяло участь 22 збірних команди територіальних підрозділів УДСНС в області. Урочисто відкриваючи змагання, начальника Управління полковник служби цивільного захисту Володимир Чернецький, зазначив, що мужність та висока професійна майстерність є невід’ємними рисами рятувальника, адже саме ці мужні та відважні люди, першими приходять на допомогу у випадку біди, рятують людські життя від зазіхань вогняної стихії.

Пролунала команда «На старт!», і розпочався перший етап змагань – закріплення рятувальної мотузки за елемент металевої конструкції. Начебто проста вправа, але вимагає доведених до автоматизму рухів. Беззаперечним лідером у цьому виді змагань стала ланка газодимозахисної служби державної пожежно-рятувальної частини №13 м.Городенка, яка показала найкращий результат – 4,08 с.

Другий етап змагань не менш відповідальний – ланка газодимозахисної служби у повному бойовому спорядженні піднімається на третій поверх учбової вежі, в’яже з мотузки подвійну петлю, одягає її на умовного потерпілого та евакуює його через вікно. Тут теж визначальними чинниками є швидкість і правильність дій рятувальників. Час виконання вправи фiксується з моменту подання команди “Старт” до повного опускання потерпiлого вниз. Найкращий результат – 43,57 с - на цьому етапі показала команда державної пожежно-рятувальної частини №11 м.Надвірна.

Третій, заключний та вирішальний етап – це оперативне розгортання та пошук потерпілого в задимленому приміщенні теплодимокамери. Важливе значення на цьому етапі має не тільки професіоналізм кожного члена ланки газодимозахисної служби, а й вміння працювати в команді, демонструвати чіткі та злагоджені дії всієї ланки. Завдання рятувальників - встановити джерело загорання у підвальному приміщенні, знайти в задимленому середовищі умовного потерпілого, провести повне бойове розгортання від пожежного автомобіля з подачею ствола на гасіння пожежі та винести потерпілого на свіже повітря. Цей етап проходив на базі газодимозахисної служби у відповідно обладнаному під теплодимокамеру підвальному приміщенні. Найшвидше виконали вправу газодимозахисники частини спеціальної пожежної техніки аварійно-рятувального загону спеціального призначення .

Як зазначають рятувальники, дуже важливим моментом в роботі ланки газодимозахисної служби є злагодженість дій всього складу ланки. В ході змагань всі команди з поставленими завданнями справилися добре, продемонстрували хороші професійні навички.

Завершилися змагання тради­ційно – моментом нагородження. За підсумками обласних змагань ланок газомизахисної служби серед територіальних підрозділів Управління ДСНС в області перше за­гальнокомандне місце здобули рятувальники частини спеціальної пожежної техніки аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС в області. Другими стали газодимозахисники державної пожежно-рятувальної частини №11 м. Надвірна, а третіми – команда державної пожежно-рятувальної частини №3 м. Галич.

Керівництвом Управління ДСНС в області команди–призери змагань були відзначені грамотами та цінними подарунками, а команда частини спеціальної пожежної техніки аварійно-рятувального загону спеціального призначення – переможець змагань - отримала перехідний Кубок.

Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Міліціонери нагадують: ...
Наступна новина: Львівщина: у 2013 році до ...

КОМЕНТАРІ