На Львівщині в 2013 році передбачено 1 млн. гривень на надання фінансової підтримки сільськогосподарським кооперативам

На Львівщині в 2013 році передбачено 1 млн. гривень на надання фінансової підтримки сільськогосподарським кооперативам

05.10.13 09:38 0 965
Про це повідомив заступник директора департаменту агропромислового розвитку Львівської облдержадміністрації Андрій Чопик під час прес-конференції, яка відбулась 3 жовтня.

Загалом під час прес-конференції були порушені питання підтримки розвитку сільськогосподарської кооперації та особливостей проведення осінньо-польових робіт.

Як зазначив Андрій Чопик, конкурсна комісії, створена у відповідності до вимог обласної програми, визнала переможцями на право отримання фінансової допомоги за рахунок коштів обласного бюджету 9 молочарських кооперативів. Реєстр кооперативів подано на погодження до постійної комісії з питань розвитку села та АПК Львівської обласної ради, після чого розпочнеться практична реалізація проектів щодо розвитку кооперативів, серед яких 4 молокопереробних і 5 молокозаготівельних.

Начальник відділу виробництва та маркетингу продукції рослинництва Ігор Вус поінформував присутніх про те, що незважаючи на несприятливі погодні умови, які склались у вересні місяці, збирання пізніх зернових та овочів буде завершено в оптимальні строки. У даний час триває закладка овочів у сховища, поступово зростає їх пропозиція на ринках. Починаючи із середини жовтня в області буде активізована ярмаркова діяльність, зокрема за рахунок проведення таких ярмарків у місті Львові, що дозволить стабілізувати ціни на овочеву продукцію у період її заготівлі населенням області. Потреба населення в овочах у цьому році буде забезпечена в основному за рахунок власного виробництва.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Страсбурзький суд ...
Наступна новина: На Тернопіллі програма ...

КОМЕНТАРІ