Львівщина: поради таксистам!

Львівщина: поради таксистам!

05.10.13 09:06 0 936
Робота таксистом широко затребувана, як в мегаполісах, так і в провінції. Щоб уникнути неприємних і, часом, небезпечних моментів слід дотримуватися простих правил.

1. Для посадки–висадки пасажирів намагайтеся уникати малолюдних, а також погано освітлених місць. Надавайте перевагу добре освітленим ділянкам, наприклад поблизу нічних магазинів, кіосків, вокзалів, станцій.

2. Перед тим, як запросити пасажира до салону, пересвідчіться, що його поведінка не є агресивною, відсутні ознаки алкогольного або наркотичного сп’яніння (характерний запах, розширені зіниці, порушення мовлення та координації дій).

3. Переконайтесь, що в руках пасажира та під одягом немає речей, котрі нагадують зброю або можуть бути використані, як зброя (металеві предмети, палиці, ножиці, шнури або електрод роти).

4. Слід пересвідчитися, що пасажир чітко знає куди йому потрібно і може вказати точну адресу цього місця, прикмети, за якими це місце можна знайти, вказати найкоротший маршрут до нього. Якщо виникають сумніви – можна поставити пасажиру кілька додаткових запитань.

5. Після того, як пасажир зайшов у салон таксі, повідомте про ваш маршрут диспетчера або колегу-водія таксі по телефону. Робіть це голосно, чітко і в розмові обов’язково вкажіть розрахункову тривалість поїздки.

6. Під час руху намагайтеся не змінювати маршрут, навіть якщо пасажир наполегливо вас про це просить.

7. Старайтесь, щоб пасажир не сидів у вас за спиною на лівому задньому пасажирському місці.

8. Під час виникнення не передбачуваної ситуації або прямого нападу постарайтесь максимально швидко залишити салон автомобіля, простіше кажучи – втікайте.

9. Не вступайте в боротьбу з нападником – він може бути озброєним або іншим чином підготовленим до нападу.

10. Максимально швидко повідомте про злочин працівників міліції за телефоном „102”. У повідомленні необхідно зазначити: місце скоєння злочину, час, прикмети злочинця, марку, модель, державні номерні знаки автомобіля, кількість пального в баку автомобіля (якщо транспорт викрали) та напрямок, в якому поїхав злочинець.

11. Не впускайте підозрілого або підозрілих пасажирів в салон автомобіля! У нічний час переговори з пасажирами ведіть лише через відчинене вікно при усіх замкнених дверцятах. Автомобіль старайтесь не глушити і в будь-який момент будьте готові рушити з місця.

ВЗГ ГУ МВС України у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 390 аптечних закладів ...
Наступна новина: У Волинській області кращі ...

КОМЕНТАРІ