На Житомирщині наявна тенденція до збільшення закупівельної ціни на молоко

На Житомирщині наявна тенденція до збільшення закупівельної ціни на молоко

05.10.13 09:52 0 926
Про це повідомив заступник голови облдержадміністрації Микола Дейсан 4 жовтня, спілкуючись із журналістами перед початком селекторної наради.

«На закупівельна ціна на молоко від населення коливається у межах 2,50–2,80 грн. за літр. За останні три тижні ми спостерігаємо тенденцію до збільшення закупівельної ціни на молоко. Разом із тим, збільшення її до 3 грн., до чого вдаються деякі заготівники, не є правильним, адже це перешкоджає співпраці селян із молокопереробними заводами, жоден із яких на не має боргів перед жителями», – пояснив посадовець.

Нагадаємо, що на Житомирщині триває і робота щодо організації молочарських кооперативів, завдяки яким селяни налагоджуватимуть оптимальні шляхи збуту, уникаючи посередників. Такі об’єднання вже діють у кількох районах області, зокрема у Бердичівському.

«Ці кооперативи, як ми і планували, на 20-30 коп. дорожче закуповують молоко у населення, ніж молокопереробні підприємства, – зазначив Микола Дейсан. – Проте цього року в обласному бюджеті на їх створення коштів не передбачено. Тому ми закликаємо керівників господарств і селян самоорганізовуватися: можна ж і без додаткового фінансування об’єднуватися. Так, навіть зі ста осіб, котрі здають молоко, можна створити деяке об’єднання на зразок кооперативу, обравши в його складі голову, котрий би представляв їхні інтерес. При цьому важливо не лише диктувати свої умови, зокрема пропозиції щодо ціни, молокопереробним підприємствам, а й передусім контролювати якість продукції. І це також стане гарантією збільшення закупівельної ціни на молоко до 30-ти копійок».

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернівецькій області ...
Наступна новина: У Львівській області у ...

КОМЕНТАРІ