Житомирщина: будьте пильні! Найближчими днями в області очікуються заморозки

Житомирщина: будьте пильні! Найближчими днями в області очікуються заморозки

05.10.13 08:08 0 843
Від 4 жовтня на Житомирщині спостерігатимуться складні метеорологічні умови. Зокрема, утримуватиметься хмарна погода з проясненнями. Істотних опадів синоптики не передбачають, однак, уночі ймовірні заморозки до -2 градусів.

5 та 6 жовтня погода майже не зміниться. Зокрема, у суботу в Житомирі та області спостерігатиметься мінлива хмарність. Місцями пройде невеликий мокрий сніг.

Управління державної служби з надзвичайних ситуацій України в Житомирській області попереджає жителів області про небезпеку у зв'язку із різким зниженням температури та ймовірністю заморозків у місті та області.

Холодна погода викликає у людей природне бажання погрітися. В хід ідуть пічки, обігрівачі тощо. При використанні цих приладів та обладнань для обігріву ні в якому разі не забувайте про правила пожежної безпеки. Думаємо, що зайве нагадувати про те, що не слід залишати вогонь без нагляду. Просто неприпустимо залишати віч-на-віч із обігрівачами дітей та людей похилого віку.

З початком осінньо-зимового періоду найчастішими причинами пожеж є несправне пічне опалення, використання саморобних електрообігрівачів тощо. Нерідко займання трапляється також через перевантаження електромережі. Яке теж імовірне через використання електричних обігрівачів чи бойлерів.

Втім, не лише вогонь приховує небезпеку зі зниженням температури. Через різке похолодання можливі випадки замерзання, переохолодження або обмороження. В першу чергу, мороз несе загрозу для ослаблених, стомлених, голодних та хворих людей. Легко піддаються впливу холоду люди в стані алкогольного сп'яніння. Це пояснюється тим, що їхня реакція на температури дещо уповільнена. При вживанні спиртних напоїв виникає ілюзія теплоти та безпеки. Однак саме у такому розслабленому стані до людини підступається холод. Перебуваючи на відкритому повітрі, утримайтеся від вживання алкоголю взагалі.

Не варто також носити тісні одяг та взуття. Це викликає порушення кровообігу, в результаті чого небезпека для вашого організму збільшується. Щоб уникнути трагедій краще максимально утриматися від виходу на вулицю. Найбільш морозні дні варто перечекати у приміщенні.

Отож будьте обережними! Не забувайте про правила безпеки і піклуйтеся про ваших рідних та близьких!

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Азербайджані під час ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ