Аграріїв України влада закликає максимально використати хорошу погоду і зібрати врожай

Аграріїв України влада закликає максимально використати хорошу погоду і зібрати врожай

05.10.13 12:26 0 856
Про стан проведення комплексу осінньо-польових робіт 2013 року говорили на селекторній нараді голови обласних державних адміністрацій, заступники голів з питань АПК, директори департаментів агропромислового розвитку та економіки, керівники територіальних органів державної інспекції з контролю за цінами, антимонопольного комітету, відповідних служб, інспекцій, наукових установ та громадських професійних організацій в агропромисловому комплексі. Участь у нараді взяли перший заступник Тернопільської ОДА Микола Головач, заступник голови-керівник апарату облдержадміністрації Юрій Желіховський та директор департаменту агропромислового розвитку Тернопільської ОДА Андрій Хома.

За інформацією міністерства аграрної політики та продовольства України, агропромислове господарство держави через погодні умови опинилося в непростій ситуації з проведення осінньо-польових робіт, зокрема, збирання пізніх культур, посів озимих та підготовка ґрунту до посіву ярих культур.

Проте, збирання ранніх зернових в Україні завершили успішно. Держава повністю забезпечила власні потреби у продовольчому зерні. Основної продовольчої пшениці маємо понад 22 мільйони тонн, ячменю 7,5 млн.тонн, жита 665 тисяч, вівса 500 тисяч тонн.

Зібрані по Україні вцілому зернові та зерно-бобові культури на 75% площ, намолочено майже 39 млн. тонн зерна при середній врожайності майже 30-33 центнера з гектара, а це на 15% більше, ніж у минулому році.

Разом з тим дощі та прохолодна погода внесли корективи та суттєво стримують темпи збирання зерна, кукурудзи, соняшника, сої, різних, овочів та картоплі.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Розміщення реклами в ...
Наступна новина: Закарпаття: на Іршавщині ...

КОМЕНТАРІ