Кременецька районна рада виступила проти приватизації українських святинь

Кременецька районна рада виступила проти приватизації українських святинь

05.10.13 08:22 0 938
3 жовтня 2013 року на сесії Кременецької районної ради Тернопільської области з ініціятиви депутатської фракції ВО "Свобода" затверджено звернення до Президента, Премєр-міністра, Голови Верховної Ради, депутатів Верховної Ради щодо недопущення ухвалення законопроєкту "Про внесення змін до деяких законів України" (щодо управління об'єктами державної власности).

Зокрема, законопроєктом запропоновано вилучити з переліку пам'яток культурної спадщини, що не підлягають приватизації, будівлі та споруди Почаївської Свято-Успенської Лаври. Це фактично узаконює їхню передачу "братії" Московського патріархату.

"Нині намагаються вчергове нагнітати міжконфесійну ворожнечу в нашому краї. Щоби цього не допустити, депутати-свободівці від Тернопільщини Олексій Кайда, Олег Сиротюк та Михайло Головко зареєстрували у Верховній Раді України альтернативний законопроєкт, мета якого – недопущення приватизації українських святинь", – зазначив на сесії райради депутат Тернопільської обласної ради, голова Кременецької районної організації Богдан Гачкевич.

Депутати після тривалих дискусій одностайно проголосували за вказане звернення.

Зазначимо, що на сесії Кременецької районної ради за поданням депутата обласної ради від ВО "Свобода" Богдана Гачкевича також одностайно було підтримано звернення до Президента України Тернопільської обласної координаційної ради захисту української державности щодо відновлення конституційного порядку на території Тернопільської области, приведення дій посадових осіб органів виконавчої влади до вимог національного та міжнародного законодавства.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Місія МВФ 17 жовтня приїде ...

КОМЕНТАРІ