«Свобода» пікетувала МВС із вимогою покарати фальсифікаторів виборів у 223-му окрузі

«Свобода» пікетувала МВС із вимогою покарати фальсифікаторів виборів у 223-му окрузі

05.10.13 09:55 0 1192
4 жовтня 2013 року Київська міська організація Всеукраїнського об'єднання "Свобода" провела пікетування Міністерства внутрішніх справ України. Активісти вимагали від міліції покарати фальсифікаторів парламентських виборів 2012 року в 223-му окрузі.

Націоналісти апелювали до правоохоронців із вимогою не гальмувати розслідування справи та покарати організаторів і виконавців фальшувань. Учасники акції скандували: "Вимагаємо покарати фальсифікаторів!", "Пилипишина – на нари!", "Україні – чесні вибори!".

Під час акції єдиний кандидат від опозиції у 223-му окрузі свободівець Юрій Левченко зазначив: "Попри те, що після виборів 2012 року вже минув майже рік, і те, що прокуратура та міліція має усі докази проти фальсифікаторів, справу досі не передано до суду. Коли ми влітку пікетували прокуратуру, то виявилось, що... справа загублена, як зазначили правоохоронці. І от нещодавно її "знайшли". З квітня нею займається Міністерство внутрішніх справ. Тому сьогодні ми зібралися тут, щоби нагадати їм, що без покарання фальсифікаторів жодних чесних виборів в Україні ніколи не буде. Лише тиск громади примусить міліцію припинити гальмування розслідування".

Під тиском громадськости до пікетувальників вийшов виконувач обов’язків начальника головного слідчого управління МВС України полковник міліції Ігор Цюприк, який повідомив, що особи фальсифікаторів виборів у 223-му окрузі встановлено. Водночас міліціянт відмовився назвати їхню кількість. Щодо замовника фальсифікацій Ігор Цюприк відповів, що роль підозрюваних у цій справі на разі встановлюють. На запитання журналістів про те, коли справу нарешті буде передано до суду, полковник міліції відповів, що, згідно з процесуальними нормами, це має відбутися протягом року з початку реєстрації справи. Проте міліціянт одразу ж зазначив, що можливий «людський фактор», у зв’язку з чим слідство може тривати довше, й відмовився називати конкретний кінцевий термін передачі справи до суду.

Зауважимо, що відповідну справу було передано до МВС 16 квітня 2013 року нібито через вимоги нового КПК, хоча він набрав чинности ще 2012 року. Ігор Цюприк відмовився роз’яснювати це рішення. Варто наголосити, що після передачі справи до МВС слідчих дій міліція не здійснює. Відповідно, представник міліції не зміг пояснити, що нині робить слідство.

Коментуючи виявлені обставини справи, фактичний переможець виборів 2012 року в окрузі №223 свободівець Юрій Левченко зазначив: «Сьогодні ми виявили ще одну ланку організованого злочинного угрупування, яке покриває фальсифікатора Пилипишина. Після отримання всіх доказів та виконання значного обсягу роботи прокуратура чомусь передала справу в МВС. Водночас міліція не може пояснити, що вона робить і коли справу буде передано до суду. І це навіть попри те, що міліціянти самі ж повідомляють, що особи фальсифікаторів уже встановлено. З такою ж схемою ми зіштовхнулися в Голосіївському суді, де наприкінці судового процесу, в ході якого було беззаперечно встановлено вину Пилипишина, раптом змінили суддю і почали слухати справу спочатку. Режим не може дозволити, щоби було покарано хоча б одного фальсифікатора, адже це знищить його плани сфальшувати вибори 2015 року. Саме тому ми й надалі будемо контролювати процес і робити все можливе, аби злочинці отримали справедливе покарання».

Відео:



Світлини з акції: https://plus.google.com/u/1/photos/102652274152528116947/albums/5930821027459395153

Довідка: На парламентський виборах 2012 року в мажоритарному виборчому окрузі №223 (Шевченкківський район Києва) фактично переміг єдиний кандидат від об'єднаних сил опозиції свободівець Юрій Левченко. Але внаслідок фальсифікацій з боку провладного кандидата Віктора Пилипишина перемогу націоналіста не було визнано. Повторні вибори призначено на 15 грудня 2013 року.

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .

фото
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області у ...
Наступна новина: Екологічне лихо в Чернівцях

КОМЕНТАРІ