У Львівському національному університеті імені Івана Франка відзначили кращих спортсменів

У Львівському національному університеті імені Івана Франка відзначили кращих спортсменів

05.10.13 09:10 0 1405
Днями в актовій залі Львівського національного університету імені Івана Франка відбувся щорічний спортивний вечір, організаторами й ініціаторами якого є кафедра фізичного виховання та спорту та спортивний клуб Університету.

На свято спорту, яке вже традиційно було присвячено підбиттю підсумків 2012/2013 спортивного року та відзначенню Дня фізичної культури і спорту України, зібралися студенти, аспіранти та викладачі, які беруть активну участь у популяризації фізичної культури та активно займаються спортом. Привітати кращих спортсменів завітали начальник Львівського обласного відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України Анатолій Ігнатович, проректор з науково-педагогічної роботи та соціальних питань і розвитку ЛНУ ім. І.Франка Мар’ян Лозинський, віце-президент Федерації баскетболу міста Львова Андрій Лозинський та заступник Ради Федерації міні-футболу Львівщини Геннадій Гранківський.

“Цьогоріч вихованці нашої альма-матер стали призерами Чемпіонату світу, Параолімпійських ігор та Всесвітньої Універсіади в Казані. За підсумками Універсіади-2012 серед вищих навчальних закладів Львівщини наш Університет виборов четверту сходинку”, – наголосила під час відкриття спортивного свята завідувач кафедри фізичного виховання та спорту Романа Сіренко.

Від імені ректорату Університету учасників заходу привітав проректор з науково-педагогічної роботи та соціальних питань і розвитку Мар’ян Лозинський. Мар’ян Володимирович зазначив, що “останнім часом значно більше уваги почали приділяти фізичному розвитку молодої людини. Йдеться не лише про масштаби Університету, а й держави”.

Від імені Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України усіх присутніх привітав начальник Львівського обласного відділення Комітету Анатолій Ігнатович, який вручив почесну грамоту голови Комітету Є.Баженкова колективу кафедри фізичного виховання та спорту в особі її завідуючої Романи Сіренко. А.Ігнатович також відзначив, що Львівський національний університет зробив значний прогрес у розвитку фізичної культури і спорту, адже з нового 2013/2014 навчального року усі студенти вишу мають у своєму розкладі вже не 2, а 3 пари фізичної культури щотижня, що є новим для Львівщини.

Традиційно в межах заходу кращі спортовці та їх викладачі були нагороджені грамотами та подяками. Зокрема, кубками та грамотами Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України нагороджено дзюдоїстів Олега Лещишина, Тараса Лозинського, Сергія Гончука; спортсменів з боротьби самбо Назарія Яйка, Роксолану Чернюх, Георгія Мелеметьєва, Юрія Лобаса, Юрія Хоркавого, Дарію Саврась, Руслану Лавренюк; спортсменів із рукопашного гопака Степана Пошивака, а також спортсменів силових видів спорту: гирьового спорту - Тараса Шпуляра, Андрія Самуця, Юрія Князя, важкої атлетики - Володимира Мазура, легкої атлетики – Мар’яну Грабовську; з міні-футболу - Наталію Пасаман.

Голова Спортивного клубу Університету Юрій Яремчук відзначив учасників Спартакіади Університету серед факультетів із 16-ти видів спорту. Переможцем у першій підгрупі стала команда економічного факультету, а в другій підгрупі – Правничого коледжу.

В межах урочистостей було вручено і посвідчення майстрів спорту України, які отримали Юрій Хоркавий, Юрій Лобас, Володимир Мазур, Дарія Саврась.

У номінації “Краща команда року з ігрових видів спорту” за результатами змагань Універсіади Львівщини 2012 року кращою стала жіноча збірна Університету з волейболу – срібний призер Універсіади Львівщини. У номінації “Кращий тренер року з ігрових видів спорту” перемогу здобула Надія Лисак, а в номінації “Кращий тренер року з індивідуальних видів спорту” перемогу здобув Араз Туваков.

Уже традиційним є нагородження кращої факультетської команди з міні-футболу від імені Федерації міні-футболу Львівщини. Заступник Ради Федерації міні-футболу Львівщини Геннадій Гранківський вручив відзнаки чоловічій команді-переможцю Спартакіади Університету з міні-футболу – команді студентів Правничого коледжу, а також жіночій збірній команді з міні-футболу – бронзовому призеру Універсіади Львівщини. За пропаганду та розвиток міні-футболу серед студентської молоді нагородили завідувача кафедри фізичного виховання та спорту Роману Сіренко, яка цьогоріч також стала “Кращим суддею року”.

Особливої святкової атмосфери виконанням віденського вальсу додали вечору учасники групи підтримки баскетбольної команди “Львівські янголи”, а також виступи спортсменок з художньої гімнастики Вікторії Гладун і Таїсії Кравчук, пісні Юлії Василець і Марти Лібрик, виступи тріо “Кумоньки” та ансамблю сучасного танцю “Фентезі”.
Автор: УкрЗахідІнформ .

фото

фото
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Методист Бережанського ...

КОМЕНТАРІ