Луцький міський голова Микола Романюк зустрівся з учасниками І Європейського освітнього саміту

Луцький міський голова Микола Романюк зустрівся з учасниками І Європейського освітнього саміту

05.10.13 12:35 0 931
Протягом 2 – 5 жовтня у нашому місті за ініціативи комунального закладу «Луцька гімназія № 4 імені Модеста Левицького Луцької міської ради Волинської області» та за підтримки управління освіти і науки Волинської облдержадміністрації, управління освіти Луцької міської ради на базі Луцької гімназії № 4 імені Модеста Левицького за участі НВК «Луцька ЗОШ І-ІІ ступенів - природничий ліцей №7», Луцька ЗОШ І-ІІІ ступенів №25, Луцького навчально-реабілітаційного центру, Луцької гімназії №18 триває І Європейський освітній саміт.

Темою саміту є «Роль міжнародної співпраці у забезпеченні інтеграції національної системи освіти України у міжнародний освітній простір».

Тож 4 жовтня, Луцький міський голова Микола Романюк зустрівся з учасниками саміту. У заході взяли участь Мірослав Олейник – заступник старости Бартошицького повіту, Збігнєв Петшак – директор об’єднання шкіл понадгімназійних №2 м.Бартошице, посол Сеймику Варміно-Мазурського воєводства, голова комісії з міжнародних питань, Гела Джапарідзе – директор загальноосвітньої школи №10 м.Горі, Грузія, Гайке Шмітц-Ібелінг – директор загальноосвітньої школи «Фріденсталь», м.Герфорд, Німеччина.

На початку зустрічі директор гімназії № 4 Олександр Мишковець зазначив, спілкуючись із директорами шкіл з інших країн, об’єднались на тому, що вирішують одні й ті самі проблеми. Відтак вирішили організувати саміт, аби обговорити актуальні питання щодо міжнародної інтеграції системи освіти, корекційної та виховної роботи в навчальних закладах.

Міський голова Микола Романюк привітав учасників саміту у нашому місті й зазначив, що такі зустрічі потрібно розширяти, адже у нашого міста є багато міст-партнерів з-за кордону. Це – Люблін, Замость, Жешув, Ольштин, Торунь, Білосток, Брест, Горі, Цянгтан, Кійов, Тракай, Бутчирка, Берлін, країни Швейцарія, Франція. Він висловив думку, аби залучати до таких зустрічей й ці міста.

«Такі заходи цікаві й важливі для будь-якої країни та міста. Адже ви саме ті люди, які формують свідомість у дітей та молоді», - зауважив він. Міський голова розповів про систему освіти міста Луцька. Зокрема, зазначив, що, не зважаючи на скрутну ситуацію у бюджеті міста, виділяється близько 3, 400 млн грн на додаткові години, аби діти могли отримувати додаткові знання. «Серйозна увага приділяється дошкільній та позашкільній освіті», - наголосив Микола Романюк й додав, що у планах підтримувати це й створювати належні умови, аби кожна дитина мала рівні можливості для освіти й розвитку. Розповів й про те, що у нашому місті будується нова школа, вже введений в експлуатацію дитячий садочок європейського зразка. «Працюємо над тим, аби у найкоротші терміни перевести учнів у однозмінне навчання», - зазначив міський голова. Позитивом відзначив те, що збільшується кількість дітей, які йдуть до школи. «Це все завдяки програмам, які ініційовані Президентом України та Урядом», - наголосив він, адже зараз одні з першочергових соціальних ініціатив спрямовані на захист прав дітей.

Міський голова Микола Романюк висловив вдячність за участь у І Європейському освітянському саміті, зазначив, що місто Луцьк відкрите до співпраці, й запросив присутніх на урочистості з нагоди Дня працівників освіти.

Учасники саміту дякували за організацію заходу, зазначили, що позитивні враження на них справила система освіти у школах міста й висловили думку, що «Луцьк – європейське місто» й вони підтримують позицію освіти без кордонів.

Опісля присутні на згадку про зустріч у нашому місті та проведення І Європейського заходу вручили один одному сувенірні подарунки.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ