На Хмельниччині про досягнення та проблеми сільського господарства очима журналістів

На Хмельниччині про досягнення та проблеми сільського господарства очима журналістів

05.10.13 12:10 0 1178
На Хмельниччині триває 20 ювілейний Міжнародний телефестиваль «Агросвіт-2013». За перемогу змагаються більше сотні робіт творчих груп з 9-ти країн Європи. Мета фестивалю - показати досягнення та проблеми сільського господарства країн, висвітлити зміни, що відбуваються на селі в останні роки, познайомити глядача з цікавими жителями села. З учасниками творчого змагання зустрівся голова облдержадміністрації Василь Ядуха.

Очільник краю, спілкуючись з учасниками телефестивалю з шести країн, розповів про аграрний сектор економіки нашого краю, наші досягнення та перспективи розвитку. «Наша область має аграрно-промисловий характер. В роботі обласної державної адміністрації саме аграрний сектор визначений пріоритетним. За три роки роботи ми ввели додатково в оборот 160 тисяч гектарів ріллі. Утримуємо лідерські позиції в державі в аграрному секторі виробництва, маємо одні з найкращих урожаїв. За вказаний період область додала більше мільйона тонн зернових валу, підвищено урожайність на 14 центнерів, в середньому маємо урожайність 45-50 центнерів на круг. Це хороший результат», - зауважив Василь Ядуха. Він також висловив переконання, що позитивна динаміка в сільському господарстві має мати позитивний ефект для людей. Насамперед йдеться про збільшення в 1,5 рази розрахунків за орендовані земельні паї, вдвічі зросли надходження до бюджетів від аграрного сектора, середня заробітна плата в сільському господарстві підвищилася на 40%. Голова адміністрації також розповів про здобутки у галузі тваринництва, впровадження новітніх технологій, залучення інвестицій. Зокрема, наголосив, що наразі область співпрацює з 90 країнами Європи та світу і готова до нових взаємовигідних відносин.

У свою чергу учасники фестивалю, які відвідали ряд об’єктів сільськогосподарського призначення у багатьох районах, висловили захоплення щирістю і привітністю подолян, дали позитивну оцінку розвитку аграрного сектора економіки краю. Окремі з них висловили готовність розповісти про потенціал Хмельниччини владі та бізнесовим колам свого краю, аби у подальшому зародити тісне співробітництво.

Для області проведення телефестивалю має неабияке значення, переконаний Василь Ядуха: «Хмельниччина може вкотре заявити про себе як одну з кращих аграрних областей, сказати слова вдячності нашим хліборобам, продемонструвати свою інвестиційну привабливість. Вже представники з шести країн, побачивши можливості аграрного сектора області, задавалися питанням про співпрацю».

Учасники творчого змагання представили свої роботи у 8-ми номінаціях. Це відеофільми, що розповідають про країни із назвою «Мій рідний край»; інформаційно-публіцистичні передачі, що висвітлюють проблеми сільського господарства; програми, об’єднані рубрикою «Підприємець». Крім того, серед номінацій - передачі про духовне життя селян, про проблеми екології, про успіхи молодіжних проектів в аграрному секторі, про діяльність інвесторів та цікаві сторони «зеленого» туризму. Телерадіокомпанію «Поділля-центр» на фестивалі представляють дві роботи. Перша - телефільм про героя України, подолянина і знаного господарника Василя Петринюка. Автор - журналіст Микола Мотрен. Друга робота – із назвою «Ключі від щастя» від Василя Мацейка. Телерозповідь про талановитих, цікавих і неординарних людей з Подільської глибинки - села Велика Яромирка Городоцького р-ну.

Переможці у номінаціях отримають дипломи, спеціальні статуетки, а також цінні призи. Крім того, передбачені нагороди кращому репортеру, журналісту, оператору та режисеру. Нагородження переможців 20-го міжнародного телефестивалю «Агросвіт-2013» відбудеться 4 жовтня.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі обікрали ...
Наступна новина: Голова ОДА підписав ...

КОМЕНТАРІ