Доповідь представника НАВС щодо змін КПК України зацікавила європейські країни

Доповідь представника НАВС щодо змін КПК України зацікавила європейські країни

05.10.13 14:50 0 1073
У Південно-Західному університеті імені Неофіта Рильського (Республіка Болгарія) у роботі Міжнародної літньої школи «Європейський Союз і Чорноморський регіон: виклики та перспективи» взяв участь старший викладач кафедри спеціальної техніки та оперативно-розшукового документування НАВС Олег Ємець.

Згідно з програмою Міжнародної літньої школи Олег Ємець виступив із доповіддю щодо змін кримінального процесуального законодавства України у відповідності до вимог Європейського Союзу на шляху євроінтеграції нашої держави.

Участь у Міжнародній літній школі взяли фахівці з різних галузей права, які представляли Республіки: Болгарія, Греція, Казахстан, Македонія, Польська Республіка, Російська Федерація, Сполучені Штати Америки та Україна.

Доповідь Олега Ємця отримала позитивні відгуки у представників різних європейських країн. Особливу зацікавленість щодо концептуальних положень нового КПК України та його відмінностей від чинного раніше законодавства виявили представники Російської Федерації та Республіки Казахстан.

Крім того, у доповіді представника НАВС було наведено загальну характеристику роботи правоохоронних органів України на сучасному етапі розвитку держави та здійснено аналіз наявних проблем у їх діяльності. Питання ролі та місця МВС України у протидії злочинності, проблема реформування ОВС, їх теперішньої та майбутньої структури, а також перспективи реорганізації міліції України в поліцію та правового забезпечення її діяльності – викликало окрему дискусію.

Під час проведення міжнародної літньої школи були встановлені контакти та досягнуто домовленість про налагодження співпраці з науково-педагогічними працівниками низки вищих навчальних закладів. Зокрема: Південно-Західного університету імені Неофіта Рильського (Республіка Болгарія), Московського державного юридичного університету імені О.Є. Кутафіна (Російська Федерація) та Карагандинського державного університету (Республіка Казахстан).

Іноземні представники висловили бажання відвідати міжнародні заходи наукового характеру (конференції, семінари тощо) в Україні для ознайомлення з вітчизняним досвідом, як у сфері правоохоронної діяльності, так і в галузі науки та освіти.

«Виступ Олега Ємця відносно змін кримінально-процесуального законодавства України на шляху європейської інтеграції викликав інтерес у учасників літньої школи та сприяв зміцненню іміджу міліції України у представників різних європейських країн». Саме з такими словами надійшов лист-подяка на ім’я Міністра внутрішніх справ України Віталія Захарченка від ректора Південно-Західного університету імені Неофіта Рильського І. Мірчева.

Прес-служба НАВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Ужгороді міліція ...

КОМЕНТАРІ