В Італії оголосили жалобу за загиблими мігрантами

В Італії оголосили жалобу за загиблими мігрантами

05.10.13 16:17 0 859
В Італії оголосили день національної жалоби за загиблими мігрантами, які морем намагалися дістатися берегів Сицилії. Як передає кореспондент Радіо Cвобода, за останніми даними берегової охорони, знайдені тіла 111 африканців. З-поміж них майже половина жінки і четверо дітей. Кількість жертв збільшується, бо із затонулого човна продовжують діставати десятки тіл. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Цілу ніч тривали пошукові роботи біля острова Лампедуза, де у четвер на світанку внаслідок пожежі на борту затонув човен, на якому перебували понад 500 біженців з Еритреї й Сомалі. Вдалося врятувати 155 людей.

За кількістю людських жертв трагедію називають безпрецедентною. За даними видання La Republica, протягом десяти років у Середземному морі лише біля берегів Сицилії затонули понад 6 тисяч осіб, які незаконно намагалися потрапити до Європи.

Папа Римський Франциск називає ганьбою чергову трагедію біля Лампедузи. «Лише рішуча співпраця усіх сторін може допомогти запобігти подібному лиху», – наголошує понтифік.

Міністр внутрішніх справ Італії Анджеліно Альфано вважає вчорашню трагедію жахливою сценою, яка ображає і Захід, і Європу. На думку посадовця, необхідно діяти як у Європі, так і в Африці, щоб протистояти масовому потоку мігрантів й уникати подібних трагедій.

«Ми будемо голосніше говорити про це у Європі, щоб змінити чинні нормативи, які майже всю відповідальність покладають на країни-реципієнти нелегальних мігрантів», – заявив міністр Альфано. ЄС, зі свого боку, дорікає Італії, що та не приділяє достатньої уваги проблемі і не має досконалого законодавства стосовно мігрантів-нелегалів.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ