Західні регіони України мають стати драйверами економічної інтеграції з ЄС, - Міністр Олександр Клименко

Західні регіони України мають стати драйверами економічної інтеграції з ЄС, - Міністр Олександр Клименко

05.10.13 11:19 0 954

У період підготовки до підписання Угоди про Асоціацію з ЄС західні регіони України мають стати драйверами економічної євроінтеграції. Про це заявив Міністр доходів і зборів України Олександр Клименко під час зустрічі з інвесторами Західної України в селі Барвінок Закарпатської області сьогодні, 4 жовтня 2013 року.
«На сьогодні з усіх регіонів України саме західні, і, перш за все, Закарпаття мають досвід тривалого транскордонного співробітництва з країнами Євросоюзу. Місцевий бізнес активно використовує таку конкурентну перевагу, як наявність спільного кордону з ЄС. У рамках зони вільної торгівлі певна дифузія економіки України з економіками країн ЄС неминуча. Західний регіон – єдиний, де цей процес вже відбувається з об’єктивних причин. Зараз ваш досвід стане в нагоді бізнесменам усієї країни», - підкреслив Міністр.
За його словами, у західних регіонах сьогодні активно розвивається підприємницька ініціатива. У трьох областях – Закарпатській, Івано-Франківській та Львівській – працюють майже 78 тисяч підприємств. Значна частина з них – створені за участі іноземного капіталу. Тільки в Закарпатській області представлені інвестори з 51 країни.
Від Львівщини на зустрічі були присутні керівники 30 найбільших підприємств-інвесторів, а також керівництво ГУ Міндоходів у Львівській області.
Сьогодні на Львівщині працює 835 підприємств різних категорій і форм власності, які створено за участі іноземних інвесторів. Переважна більшість із них здійснюють виробничу діяльність чесно і прозоро, в належному обсязі вносять податкові платежі до бюджетів всіх рівнів. За 9 місяців 2013 року збір від цих підприємств до Зведеного бюджету склав 1032,0 млн. грн., що на 12,5 млн. грн. або на 1,2% більше, ніж за січень-вересень минулого року. У січні-вересні 2013 року підприємствами з іноземними інвестиціями забезпечено 17,2% усієї суми збору до Зведеного бюджету області.
Міністр підкреслив важливість збільшення кількості малих та середніх підприємств для економічного розвитку західних регіонів. «Переконаний, що синхронізація зусиль Головного управління Міндоходів в регіоні та обласної влади у питаннях підтримки малого бізнесу матиме позитивний ефект для розвитку підприємницької ініціативи», - відзначив Олександр Клименко.
Під час зустрічі Міністр також запевнив представників бізнесу, що задля активізації транскордонного співробітництва з ЄС створюються належні умови та відповідні спрощення митних процедур для безперешкодного та комфортного перетину кордону товарами і громадянами.


Головне управління
МІНДОХОДІВ У Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львові обговорять, як ...
Наступна новина: юним героям-рятівникам ...

КОМЕНТАРІ