В Ужгороді міліція затримала свободівців та инших пікетувальників, які вимагали припинити незаконні роботи на площі Народній

В Ужгороді міліція затримала свободівців та инших пікетувальників, які вимагали припинити незаконні роботи на площі Народній

05.10.13 15:00 0 868
5 жовтня 2013 року в Ужгороді на площі Народній (площа перед ОДА) міліціянти, із застосуванням грубої фізичної сили, затримали міських активістів, які намагалися перешкодити незаконним будівельним роботам на площі. Серед затриманих очільник Ужгородської міської організації Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Томаш Лелекач, троє инших свободівців, громадський діяч Олександр Волосянський та ужгородський журналіст Олег Диба, якого взагалі затримали поза «будівельним майданчиком», під час виконання професійних обов’язків.

Перед затриманням активісти та містяни уже втретє проводили акцію на площі Народній, протестуючи проти її реконструкції, на якій з місцевого б’юджету вирішили «відмити» 3 мільйони гривень. Цього разу роботи знову почалися у вихідний день. Постановою місцевої влади п’ятьом активістам заборонили вхід на «будівельний майданчик», хоча, будівельним він бути не може, адже встановленого паркану, як вимагають будівельні норми немає. Серед тих, кому заборонили вхід на так званий «будмайданчик» – юрист, свободівський активіст Віталій Грегор, головний редактор інформаційного сайту Закарпаття он-лайн Олег Диба, инші активісти, яких, фактично, в цій ситуації міська влада боїться найбільше.

Після того як держвиконавець зачитав протестувальникам постанову про заборону перешкоджати будівельним роботам на території так званого «будівельного майданчику», машини знову почали знімати ґрунт з газону. Активісти наголосили, що ці дії є незаконними та грубо порушують будівельні норми, бо майданчик незагороджений, а отже, люди мають повне право перешкоджати таким незаконним роботам. Відтак обурені містяни вирішили зупинити екскаватор, проте тут у ситуацію втрутилися міліціянти, яких було в рази більше за протестувальників та із застосуванням грубої фізичної сили почали валити на землю та затримувати людей. Серед затриманих очільник Ужгородської міської організації ВО «Свобода» Томаш Лелекач, троє инших свободівських активістів, Олександр Волосянський. Журналіста Олега Дибу затримали взагалі поза «будмайданчиком» під час того, як він виконував свої професійні обов’язки. Усіх затриманих доправили до міського райвідділу міліції.

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У центрі Херсона ...

КОМЕНТАРІ