Чернівці: Під час урочистостей з нагоди Дня міста у небо злетіло 605 кульок

Чернівці: Під час урочистостей з нагоди Дня міста у небо злетіло 605 кульок

06.10.13 09:07 0 996
Вічнозелене і неповторне, старовинне і сучасне, з дивовижною архітектурою та магічною аурою багатонаціональних культур, з шармом богемності і романтичності, місто-легенда Чернівці святкує 605-у річницю першої писемної згадки.5 жовтня, на Центральній площі відбулось урочисте відкриття святкування Дня міста.

Відкривав свято секретар Чернівецької міської ради Віталій Михайлішин:

«Цей день особливий для всіх чернівчан і гостей міста. Переконаний, що це свято об’єднує городян в прагненні зробити рідне місто кращим і красивішим. Кожен з нас може з упевненістю сказати, що і надалі Чернівці процвітатимуть, ставатимуть яскравішими. Для цього у нас є все. Головне – це перспективний людський потенціал. І найважливішим завданням Чернівецької міської ради є створення усіх умов для розвитку міста і для комфортного життя чернівчан».

Також на заході були присутні перший заступник голови обласної державної адміністрації Георгій Галиць і гості нашого міста: консул Республіки Польща у Львові Йоанна Васяк, генеральний консул Румунії в Чернівцях Елеонора Молдован, президент міста Конін Йожеф Новіцкі, мер міста Брянська Олександр Ковальов (Російська Федерація), заступник примара муніціпії Бельц Олександр Усатий (Республіка Молдова), делегація міста Тімішоара (Румунія) та делегації українських міст Кам’янця-Подільського, Івано-Франківська й Тернополя.

Під час заходу відбулася церемонія нагородження чернівчан. Зокрема, за вагомий особистий внесок у розвиток ветеранського руху, патріотичне виховання молоді, багаторічну плідну громадську та професійну діяльність орденом «За заслуги» ІІІ ступеня було нагороджено голову Шевченківської районної організації ветеранів в м. Чернівці Миколу Третьяка.

Відзнаки «Почесний громадянин міста Чернівці» було вручено заслуженому майстру народної творчості України Івану Снігуру та професору кафедри фізіології ім. Я. Д. Кіршенблата Буковинського державного медичного університету Георгію Ходоровському. За заслуги перед територіальною громадою міста Чернівців медаллю «На славу Чернівців» було нагороджено Георгія Андрущака, Віру Гостєву, Ігора Мисевича, Тамару Сливку, Євгена Тарнавського та Ярослава Тарновецького.

Орденом «За заслуги перед містом» було вручено генеральному директору товариства з обмеженою відповідальністю «Маш¬завод» Віктору Сідляру. Уже традиційно було вручено паспорти молодим чернівчанам, які відзначають своє повноліття у день народження нашого міста. А щасливим батькам, в родинах яких з’явилися немовлята, було подаровано дитячі візочки.

Родзинкою урочистостей став флешмоб від 605-ти чернівецьких студентів, які запустили у небо 605 різнобарвних надувних кульок.

Сектор інформації та зв’язків з громадськістю

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Єврокубок. "Хімік" потрапив ...

КОМЕНТАРІ