Заходи до Дня міста розгорнулися на всіх площах Чернівців

Заходи до Дня міста розгорнулися на всіх площах Чернівців

06.10.13 12:40 0 961
Святкування 605-річчя від моменту першої писемної згадки про Чернівці розгорнулося на усіх площах міста. Секретар Чернівецької міської ради Віталій Михайлішин разом із делегаціями з Польщі, Румунії, Молдови, Росії, а також з українських міст Тернополя, Івано-Франківська та Кам’янця-Подільського побував на більшості заходів, які відбувалися на цих локаціях.

На Центральній площі розгорнулося свято «Буковинський завиванець», на якому хлібопекарі та кондитери демонстрували чернівчанам та гостям міста шедеври мистецтва хлібовипікання. Там можна було скуштувати триповерхові короваї, запашний хліб, свіжу здобу, смачні торти, тістечка та багато інших смаколиків.

На Театральній площі розгорнулися виставки квітів та ретроавтомобілів. У Чернівецькому драмтеатрі виставою «Кохання у стилі бароко» відкрився новий сезон, присвячений Ользі Кобилянській. Площу Філармонії було повністю віддано дітям. Малеча радо стрибала на батутах, розважалася на дитячій дискотеці і весело реготала під влучні жарти клоунів. Завтра маленькі чернівчани знову зможуть відзначити День міста у дитячому містечку на площі Філармонії.

На площі Турецької криниці відвідувачів зустрічали народні майстри з усіх куточків України. Поціновувачам ручної роботи були запропоновані вироби з дерева, бісеру, валяної шерсті, вишиванки, прикраси, сувеніри, декупаж, кераміка, гончарство, ляльки-мотанки, музичні інструменти, ткацтво, мед, продукти бджільництва тощо. Також тут відбулося свято національних кухонь. Чернівчани та гості міста залюбки скуштували єврейські, молдовські, італійські, індійські, румунські та, звісно, українські національні страви.

На Соборній площі відбулася соціальна акція “Міста Здоров’я”. У її рамках чернівчани отримали консультації терапевта, кардіолога, невролога, гінеколога, алерголога і педіатра та провести базову діагностику стану свого здоров’я. Також відбувся майстер-клас по фітнесу, пройшли змагання та конкурси для дітей і дорослих, працював освітньо-розважальний майданчик, де кожен міг дізнатися багато корисного про здорове харчування і здоровий спосіб життя. Нині там відбувається концерт за участю сімейних дуетів «Скриня» і «Писанка», Павла Дворського. Завершить перший день святкування живий концерт Лами.

Сектор інформації та зв’язків з громадськістю

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ