У Полтаві затримано горе-жартівника, який

У Полтаві затримано горе-жартівника, який "замінував" потяг

07.10.13 11:46 0 977
34-річному мешканцеві Миргорода загрожує кримінальна відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 6 років. Крім того, за рішенням суду «жартівника» можуть зобов’язати компенсувати чималі матеріальні збитки, яких було завдано правоохоронним та іншим державним службам при перевірці неправдивого повідомлення про замінування.

6 жовтня близько 8-ої години ранку до чергової частини Полтавського міського управління міліції на телефон «102» подзвонив невідомий і повідомив, що у потязі «Полтава-Лозова» закладено бомбу, а вибух станеться о 8.27.

На місце події одразу виїхали слідчо-оперативні групи райвідділів Полтави та працівники міліції Південної залізниці, вибухотехніки Експертно-криміналістичного центру УМВС, кінологи зі службовими собаками, працівники ДАІ, а також карети швидкої медичної допомоги, рятівники, працівники СБУ та прокуратури.

На момент надходження інформації потяг знаходився у депо, тож саме там його і перевірили відповідні служби. На щастя, вибухівки виявлено не було. Не довелося евакуйовувати й пасажирів, оскільки потяг ще не був поданий для посадки. Одночасно із обстеженням потяга та прилеглої території оперативники вже встановлювали особу зловмисника.

Невдовзі «жартівника» було встановлено. Ним виявився 34-річний мешканець Миргорода, який вже потрапляв у поле зору правоохоронців за наркозлочини.

Наразі чоловікові загрожує кримінальна відповідальність за ст. 259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає кримінальну відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 6 років.

До того ж, за рішенням суду «жартівника» можуть зобов’язати компенсувати чималі матеріальні збитки, яких було завдано правоохоронним та іншим державним службам при перевірці неправдивого повідомлення про замінування.

УЗГ МВС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ