ДПІ у м. Чернівцях: В зоні особливої уваги

ДПІ у м. Чернівцях: В зоні особливої уваги

07.10.13 12:11 0 1283
Сьогодні перед податковою інспекцією міста Чернівців стоїть багато важливих завдань, направлених на поповнення бюджетів всіх рівнів. Одним із таких завдань є легалізація найманої праці, адже зарплата «в конвертах» - це проблема не лише Міндоходів, а й інших органів виконавчої влади та місцевого самоврядування.

Робота в даному напрямку у податківців, насамперед, базується на налагодженні партнерських відносин з платниками податків. Цьогоріч чернівецькі податківці провели 287 співбесід з керівниками підприємств та приватними підприємцями.

До тих платників, які не бажають добросовісно виконувати свої зобо»язання перед працівниками, Міндоходівці використовують інші методи. Так, протягом дев'яти місяців цього року працівниками ДПІ у м. Чернівцях було проведено 59 документальних перевірок юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців з питань правильності утримання, повноти і своєчасності перерахування до бюджету податку на доходи фізичних осіб із заробітної плати робітників, за результатами яких донараховано понад 2,6 млн. грн. податку.

На жаль, наймані працівники, іноді самі погоджуються на працевлаштування без офіційного оформлення, як наслідок, бюджет втрачає кошти у вигляді несплачених податків. До речі, саме такі громадяни, які працюють без реєстрації, потім скаржаться до податкової інспекції на те, що суб'єктом господарювання не виплачено заробітну платню або звільнено без причин. А потрібно із початку працевлаштування подбати про свій захист на законодавчому рівні. Тому, шановні працедавці! Не чекайте проведення перевірки, своєчасно оформляйте найнятих робітників, виплачуйте і відображайте в звітності реальну зарплату. Пам'ятайте, що ухилення від сплати податків в усіх проявах, у т.ч. шляхом використання нелегальної наймагомної праці тягне фінансову, адміністративну та карну відповідальність.


Інформаційно - комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: У Полтаві затримано ...
Наступна новина: Рівненщина: Перемилівській ...

КОМЕНТАРІ