Рівненщина: Перемилівській школі – 100 років

Рівненщина: Перемилівській школі – 100 років

07.10.13 12:15 0 1262
День учителя народний депутат Валентин Королюк провів у колі педагогів, завітавши у Перемилівську загальноосвітню школу, що в Млинівському районі. Тим паче, що привід завітати був дуже вагомий – школа святкує свій сторічний ювілей.
Колись тут вчилися майже три сотні учнів, був великий педагогічний колектив. Зараз, на жаль, учнів суттєво поменшало: в Перемилівській школі І-ІІ ступенів навчається 48 учнів, яких навчає 14 вчителів. Але під умілим керівництвом нинішнього директора Марії Миколаївни Бриндецької учнівський та педагогічний колективи роблять усе для того, щоб навчально-виховний процес був цікавим, а древні стіни школи були по-домашньому теплими для кожного. До слова, поруч із «старою» школою кілька десятків років тому постав новий корпус, де, власне, зараз і проходить навчання.
На сторічний ювілей школи завітали гості звідусіль, але насамперед – її випускники. Серед них – художник Феофан Бобрик, поетеса Неоніла Диб’як та інші. Поділилася теплими спогадами про школу колишній її директор Галина Штурхецька.
Звісно, на свята не їдуть з порожніми руками. Валентин Королюк не став відступати від традиції, і подарував Перемилівській школі кошти на заміну вікон у історичному кабінеті.
А звертаючись до присутніх, зазначив: «Скільки бачили ці шкільні стіни! Скільки чули вони дитячих мрій! Сто років – чималий час. За століття змінилося суспільство, а з ним – і система навчання. Але я впевнений, що наявність Інтернету, проектора, ноутбука, чи ще якогось технічного чуда – не є мірилом людяності. І, до речі, не є основним у навчанні. Більшість із вчителів старшого покоління навчалися, коли не було навіть калькуляторів. І вивчилися! Бо найголовніше у процесі навчання – це мудрий вчитель і спраглий до знань учень. Я упевнений, що в Перемилівській школі працюють саме такі вчителі і навчаються саме такі учні».
Прес-служба Народного депутата Валентина Королюка

На фото: художник Феофан Бобрик, народний депутат Валентин Королюк, Перемилівський сільський голова Василь Харкевич
Автор: УкрЗахідІнформ .

фото
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: ДПІ у м. Чернівцях: В зоні ...
Наступна новина: Прес-конференція з нагоди ...

КОМЕНТАРІ