Олег Тягнибок: «Керівництво парламенту має забезпечити паритет у розгляді законопроєктів влади й опозиції»

Олег Тягнибок: «Керівництво парламенту має забезпечити паритет у розгляді законопроєктів влади й опозиції»

07.10.13 13:16 0 858
Після неодноразових наполягань вперше за декілька місяців у розкладі пленарних засідань на цей тиждень з’явилася одна, але важлива законодавча ініціятива ВО «Свобода» – законопроєкт «Про ліквідацію приватних монополій». Про це 7 жовтня 2013 року заявив Голова Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Олег Тягнибок під час засідання Погоджувальної ради.

Лідер націоналістів наголосив, що необхідно змінити підхід до розгляду законодавчих ініціятив опозиційних депутатів та забезпечити паритет у розгляді законопроєктів від влади й опозиції.

«Звичайно, це вже прогрес, що законопроєкти від фракції ВО «Свобода» нарешті почали з’являтися в розкладі пленарних засідань. Але скільки років і скільки парламентських каденцій буде потрібно, щоби розглянути всі законодавчі ініціятиви, якщо керівництво Верховної Ради включатиме до розкладу по одному законопроєкту фракції ВО «Свобода» в тиждень? З огляду на це, я закликаю Голову парламенту внести до порядку денного сесії законодавчі ініціятиви, які повністю підготовлено до розгляду на пленарних засіданнях:

– реєстр. № 1249 від 11.01.2013 «Про спрощену процедуру державної реєстрації суб'єктів малого підприємництва», який передбачає спрощення і здешевлення відкриття власної справи та стимулюватиме формування самодостатнього середнього класу;

– реєстр. № 2692 від 02.04.2013 «Про внесення змін до Закону України "Про ставки вивізного (експортного) мита на насіння деяких видів олійних культур" щодо скасування вивізного (експортного) мита на насіння соняшнику». Оскільки уряд вкотре виявився неготовим до великого врожаю та враховуючи продовження падіння цін на сільськогосподарську продукцію (особливо зернові та олійні культури) прошу поставити до розкладу засідань цього тижня цей законопроєкт. Нагадаю, що скасування Україною вивізних мит було однією з ключових вимог ЕС у рамках переговорів щодо створення Зони вільної торгівлі», – зазначив Олег Тягнибок, звертаючись до керівництва парламенту.

Націоналіст також навів конкретний приклад того, як Апарат Верховної Ради України блокує розгляд опозиційних законопроєктів.

«14 січня 2013 року я як народний депутат України спільно з парламентарями Арсенієм Яценюком та Віталієм Кличком зареєстрував проєкт Закону № 2012 «Про внесення змін до Кримінального кодексу України та Кримінального процесуального кодексу України (щодо встановлення кримінальної відповідальності за порушення порядку голосування на пленарних засіданнях Верховної Ради України, Верховної Ради Автономної Республіки Крим та місцевих рад)». З моменту реєстрації зазначеного документа вже минуло понад 9 місяців, проте й досі відсутній висновок головного науково-експертного управління Апарату Верховної Ради щодо цієї законодавчої ініціятиви. Таким чином, профільний комітет не може розглянути законопроєкту. Відповідно, немає підстав виносити його в сесійну залу», – наголосив Олег Тягнибок.

Також лідер націоналістів повідомив, що з моменту реєстрації цього законопроєкту в парламенті було зареєстровано понад 1600 проєктів законів і щодо більшости з них висновки головного науково-експертного управління вже оприлюднено на офіційному веб-сайті Верховної Ради України.

«Я підписав звернення до Голови Верховної Ради, в якому прошу повідомити причини ненадання протягом понад 9-ти місяців науково-експертним управлінням Верховної Ради висновку щодо проєкту Закону № 2012 від 14.01.2013, а також інформацію про порядок та черговість надання ГНЕУ висновків щодо зареєстрованих законопроєктів», – резюмував Олег Тягнибок.

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ