У Волинській області прокуратура захистила пенсіонерку від нечесних дій кредиторів

У Волинській області прокуратура захистила пенсіонерку від нечесних дій кредиторів

08.10.13 08:06 0 908
Лиш завдяки втручанню прокуратури вдалося захиститися від дій нечесних підприємців жительці села Бережанка Горохівського району.

Через скрутне матеріальне становище пенсіонерка, яка проживає з чоловіком-інвалідом, у липні 2012 року наважилася укласти кредитний договір задля отримання "безвідсоткової позики у групі" із ТзОВ "Аваль Інвест".

Відповідно до умов учасника програми "Перший Страховий Банк", жіночка сплатила на рахунок "Аваль Інвесту" вступний платіж у розмірі 1400 грн. та ще 390 грн. - платіж до фонду учасників.

Звісно ж, бажаної позики – 20 тис. грн. пенсіонерка не отримала.

Договір, укладений нею з "Аваль Інвестом", містив пункти про те, що учасники програми повинні щомісячно сплачувати товариству кошти, ТзОВ же розподіляє їх на власний розсуд.

Право на отримання безвідсоткової позики мали лиш ті учасники системи, які зробили найбільшу кількість загальних платежів. Та й то – невідомо, у який термін.

Жодної відповідальності ТзОВ "Аваль Інвест" за невиконання умов договору у документі передбачено не було. Як не було і будь-яких гарантій отримання учасником безвідсоткової позики навіть у разі повної оплати всіх загальних внесків.

Зрозумівши, що з нею вчинили нечесно, жінка припинила платити внески "Аваль Інвесту". І це товариство подало на неї в суд за невиконання умов договору!

На захист пенсіонерки стала прокуратура. Адже жінка через вік, стан здоров''я та скрутне матеріальне становище, не могла самостійно захистити свої права.

Прокурор Горохівського району Волинської області звернувся з позовом в інтересах пенсіонерки до товариства з обмеженою відповідальністю "Аваль Інвест" про визнання недійсним договору про надання їй послуг, спрямованих на отримання позики.

Прокурор наполягав, що угода, укладена жінкою задля отримання позики, була підписана під впливом обману та із застосуванням нечесної підприємницької діяльності, яка полягала у введенні в оману споживача та залучення його коштів задля реалізації діяльності пірамідальної схеми.

Згідно ж Закону України "Про захист прав споживачів", нечесна підприємницька практика забороняється, і укладені таким чином правочини є недійсними.

Суд повністю задоволив позов прокурора Горохівського району і ухвалив рішення про визнання недійсним договору, укладеного пенсіонеркою з ТзОВ "Аваль Інвест", та стягнення з товариства грошових коштів у розмірі 1790 грн, які жінка сплатила за цим договором.

Органи прокуратури Волині вкотре застерігають краян - не довіряйте так званим кредитним спілкам, які видурюють гроші у людей, а перед укладенням будь-яких договорів – радьтеся із кваліфікованими юристами!

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ