На Хмельниччині рятувальники навчились ліквідовувати наслідки витоку аміаку на сирзаводі

На Хмельниччині рятувальники навчились ліквідовувати наслідки витоку аміаку на сирзаводі

08.10.13 08:07 0 1162
4 жовтня на ЗАТ «Віньківці сирзавод», що в смт. Віньківці, рятувальники провели комплексне тактичне навчання з ліквідації наслідків розгерметизації ємності та послідуючого виливу рідкого аміаку.

Згідно тактичного задуму, внаслідок порушення технологічного процесу сталася розгерметизація 100 кг ємності з рідким аміаком та послідуюче його розтікання на площу 75 кв м. Внаслідок хімічної аварії серед персоналу підприємства є постраждалі, а також виникла загроза розповсюдження хмари небезпечної хімічної речовини на житловий сектор.

Терміново прибувши на місце події, рятувальники провели розвідку району надзвичайної події та встановили місце знаходження потерпілих. У компресорній виявили непритомного чоловіка, якого оперативно винесли та передали медикам. Для обмеження розповсюдження небезпечної хмари встановили водяну завісу та надали допомогу об’єктовому формуванню в обвалуванні місця розливу аміаку. За короткий час завдяки злагодженим діям умовна аварія була ліквідована.

Рятувальники разом із керівництвом заводу, «швидкою», енергетиками, газовиками злагоджено та швидко впоралися з поставленою тактичною задачею. Загалом навчання пройшли успішно, підрозділ ДСНС вкотре довів свою готовність діяти за призначенням.

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Селін: "Думаю, що до кінця ...
Наступна новина: Українські музиканти ...

КОМЕНТАРІ