В Івано-Франківську в мікрорайоні Опришівці відкрито пам’ятник Тарасу Шевченку

В Івано-Франківську в мікрорайоні Опришівці відкрито пам’ятник Тарасу Шевченку

08.10.13 08:04 0 915
4 жовтня у мікрорайоні Опришівці на території школи урочисто відкрито пам’ятник Тарасу Шевченку. Участь у заході взядемутати міської ради та народний депутат України Руслан Марцінків

Для вчителів Опришівецької школи це стало подвійним святом. Окрім відзначення Дня працівника освіти, на території школи урочисто відкрили пам’ятник Кобзареві. Його спорудження стало можливим завдяки спільній ініціативі територіальної громади, педагогічного складу, міської організації ВО «Свобода», місцевим депутатам та підтримці народного депутата України, Руслана Марцінківа.

Директор школи, депутат міської ради від фракції ВО «Свобода» Ігор Максимчук наголосив, що сьогоднішній день став знаковим не тільки для педагогів та учнів школи, але й для цілого села. «На 173 історії Опришівецької школи – безсумніву вагома та значуща подія. Великий поет, провідник українського слова, Духовний Месія українського народу Тарас Шевченко постав у скульптурі і поруч з нами. Без постаті Тараса зараз не можна уявити собі української літератури, поетичного слова. Наближається 200-річчя з Дна народження Кобзара, яку українська громадськість святкуватиме наступного року. Тож нехай наш пам’ятник стане невеличкою цеглинкою в монументальному заході святкових вшанувань поета», - зауважив Ігор Максимчук.

Народний депутат України Руслан Марцінків подякував усім, хто причетний до цієї події. За словами Руслана Марцінківа, постать Тараса Шевченка – це не тільки пам’ять про поета, але й уособлення національного духу та зізнався, що особисто відчув велич Кобзаря, відвідуючи Східну та Центральну Україну. Бо саме в цих регіонах ще збереглися монументи совєцьким діячам, але їх поступово замінюють, встановлюючи пам’ятник Шевченку.

Урочисто відкрити постамент запросили народного депутата України Руслана Марцінківа, голову територіального комітету, міського депутата Ігоря Ревчука, голову управління освіти і науки Наталію Микулу, відомого краєзнавця Богдана Гаврилюка та депутата фракції ВО «Свобода» Ігоря Максимчука.

Виготовленням постаменту займався відомий прикарпатський скульптор Володимир Довбенюк, уже відомий своїми пам’ятниками Пластунам, що не зрадили своїх присяг та Борцям за волю Україїни.

Про це повідомили у Івано-Франківській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області за ...
Наступна новина: Американський центровий ...

КОМЕНТАРІ